Квітень 2022: початок

На початку квітня волонтери Б50 зробили свої перші кроки на довгому шляху відбудови країни — приєдналися до прибирання вулиць в Ірпені. Це виявилося непростим завданням, адже охочих було безліч, але ми змогли))) Далі були інші населені пункти Київщини, постраждалі від російської агресії: Буча, Ворзель, Гостомель, Бородянка.

Побачене вражало, лякало і надихало водночас. Ми розуміли, що потрібні людям, країні, одне одному. Тож у цей час ми знайомилися, налагоджували спілкування, вирішували організаційні питання, розподіляли обов’язки, купували перші лопати, граблі, відра, інші інструменти, стояли в заторах (довго стояли))), дізнавалися, як виглядають боєприпаси, і вчилися не чіпати їх. Ми прибирали сміття з вулиць, розбирали завали будинків і прибудов, демонтували аварійні стіни, брали участь у встановленні тимчасових домів. Також доставляли чисту питну воду й гуманітарку мешканцям деокупованих територій.

У квітні волонтери Б50 встигли допомогти не тільки цивільному населенню, а й Збройним силам України — рили окопи на околицях Києва. Робили це під пильним наглядом військових. Було непросто, але ми впорались — військові казали, що як для цивільних ми непогано справилися))

Загалом у квітні 2022 року 130 волонтерів Б50 здійснили 8 виїздів у місця, де були найбільше потрібні. Тоді ж ми зрозуміли, що з такою командою можемо багато зробити!