Червень 2022: Б50 приїжджає у с. Мощун

У червні волонтери Б50 продовжували активно допомагати з облаштуванням побуту на деокупованих територіях, щоб домівки, які зачепило війною, стали затишнішими для українців.

Цього місяця ми вперше приїхали в село Мощун Бучанського району. Це невеличке мальовниче село на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну стало одним із форпостів, які допомогли нашим захисникам виграти битву за Київ. Українські військові повністю звільнили Мощун 21 березня, і село почало свій непростий процес відновлення, до якого приєдналися волонтери Б50. На Мощуні ми сконцентрували свої основні сили, адже місцеві масштаби руйнувань (будівель і людських доль) — величезні.

Почали з передачі в гуманітарний штаб Мощуна важливої допомоги: плівки для тимчасового облаштування вікон, питної води та свіжих продуктів щоденного вжитку (хліб, молоко тощо) для місцевих. Розбирали завали, виносили сміття, затуляли вікна плівкою, лагодили огорожі, шукали креативні рішення (наприклад, змайстрували паркан зі зруйнованого даху). Відтоді підтримуємо Мощун, як можемо — і продуктами, і фізичною працею.

Також продовжили виробництво окопних свічок.

Загалом у червні 2022 року 128 волонтерів Б50 здійснили 10 робочих поїздок на деокуповані території та вкотре зрозуміли, що кожен працює на перемогу там, де він знаходиться, де б він не знаходився!

с. Мощун
с. Мощун
Символ незламності, с. Мощун
Доставка питної води в с. Мощун
Доставка питної води в с. Мощун
с. Мощун
с. Мощун
с. Мощун
Без коментарів
Окопні свічки Б50