Бомбосховище дитсадка «Козачок» зустріло перших відвідувачів

24 жовтня 2022 року вихованці найбільшого у Бучі дитсадка «Козачок» повернулися у рідні стіни! Це стало можливим завдяки, зокрема, активістам Б50, які зробили косметичний ремонт у бомбосховищі. Раніше приміщення не використовувалось як укриття, його сірі похмурі стіни, бетонна підлога, застаріле освітлення й система вентиляції не підходили для дітей. Тож за справу взявся Благодійний фонд «Б50 Волонтери».

Трохи більше місяця знадобилося активістам Б50, щоб поприбирати у бомбосховищі, підготувати стіни до фарбування й оздобити їх яскравими малюнками.

Перші відвідувачі – працівники «Козачка», кілька вихованців дитсадка та їхні батьки, журналісти – побували в бомбосховищі садочка напередодні офіційного відновлення роботи закладу освіти й були вражені. Малечі сподобалися веселі малюнки та іграшки, а їхнім мамам – затишне яскраве приміщення, в якому діти будуть у безпеці під час повітряної тривоги.

Це був перший подібний проєкт нашої спільноти. Для його реалізації ми зібрали 27 767,62 грн із 40 000 грн, запланованих на етапі розрахунку вартості проєкту. У процесі реалізації, завдяки небайдужим людям і соціально відповідальним компаніям, таким як «Фарба Трейд Профешнл», які внесли свій вклад у вигляді матеріалів та обладнання, виявилося, що зібраних коштів достатньо, щоб досягнути бажаних результатів.

Також хочемо подякувати українському виробнику іграшок Vladi Toys, який подарував вихованцям дитсадка настільні ігри.

Ми пишаємося успішним завершенням проєкту і шукаємо нові подібні завдання, адже діти – наше майбутнє і вони мають навчатися попри все!