Chronicles of the Unknown Ukrainians презентували на відкритті Українського дому у Тбілісі

13 вересня 2023 року у Тбілісі було офіційно відкрито Український дім. Ця подія знаменує важливу віху у посиленні підтримки українських громадян, які проживають у Грузії. Ініціативу очолює українська громадська організація «Грузинсько-українська платформа» за підтримки уряду Німеччини через ПРООН.

Цей багатофункціональний простір, розташований у самому центрі міста, відповідатиме потребам українських неурядових організацій та волонтерських груп, які прагнуть допомогти українським бенефіціарам у Грузії. Український будинок служитиме одночасно громадським центром, операційним офісом та центром надання різноманітних соціально-економічних послуг, призначених для громадян України, які шукали притулку в Грузії під час повномасштабної руйнівної війни, розв’язаної росією.

Окрім своєї основної місії, Український дім стане центром культурного обміну. Його динамічний календар заходів сподобається як дорослим, так і дітям, сприяючи інтеграції та зростанню грузинсько-українських відносин.

Так, на відкритті Українського дому була презентована міжнародна виставка спільноти Б50 Chronicles of the Unknown Ukrainians, метою якої є популяризація волонтерського руху в Україні та за кордоном, показ руйнівних наслідків війни, а також сили та єдності українського народу. Фоторозповідь складається із серії постерів, які послідовно розкривають історію одного дня волонтерів Б50, частина яких займається прибиранням руїн на Київщині, інша ремонтує та оздоблює укриття в навчальному закладі в Київській області.