Чергова Пухнаста неділя у Б50

Кожної першої неділі місяця ми збираємося, щоб піклуватися про тварин (допомагати у притулках Києва та області), а також отримувати заряд позитиву на наступні чотири тижні. У Б50 це називається Пухнастою неділею 😊

Усе почалося з піклування про хвостиків під час поїздок з прибирання руйнувань: активісти Б50 підгодовували місцевих (часто бездомних) котів і собак, гралися з ними. З осені 2022 року почали точково допомагати притулкам для тварин. Зокрема, брали участь у ремонті приміщень, організовували збір кормів і необхідних речей.

Поступове оформлення такої допомоги в окрему повноцінну ініціативу почалося зі співпраці з притулком Best Friends (с. Фасова Київської обл.). Звіринець із 2014 року рятував котів, собак, коней, лисиць, у перші місяці повномасштабного вторгнення потерпав від килимових бомбардувань, а влітку 2023 року надав прихисток тваринам, евакуйованим із Херсонщини. Працівники Best Friends запросили волонтерів Б50 допомогти створити комфортніші умови для тварин – розібрати старі розбомблені клітки, щоб облаштувати нові просторі вольєри, з теплом і світлом, зі спеціальним місцем для медичних процедур. Про перші поїздки волонтерів у цей притулок розповідається у сюжеті від Інтеру.

Минув рік, а ми регулярно допомагаємо звіринцям Києва та області. Так, у Best Friends наразі розібрали усі вільні пошкоджені вольєри і почали готувати притулок до зими, а саме: минулої неділі перетворювали демонтовані дошки на дрова. Так ми вбили відразу двох зайців – забезпечили тваринок теплом на зиму і звільнили територію від «дерев’яних завалів». Також привезли гуманітарну допомогу і поспілкувалися з хвостиками.

У наступну поїздку, 3 грудня, продовжимо створювати майбутнє тепло для пухнастиків. Долучайтеся, тваринкам завжди потрібна наша увага й підтримка!