Трансформація укриття в дитсадку «Колосочок» – done!

Волонтери Б50 виконали чергове завдання у рамках проєкту Сховки – відремонтували й оздобили сховище Бородянського закладу дошкільної освіти (ясла-садка) комбінованого типу «Колосочок». Відтепер більше 120 вихованців (а саме стільки дітей відвідують цей садок) перебуватимуть у безпеці, теплі й комфорті під час повітряних тривог. Ми хочемо, щоб якомога більше маленьких українців мали доступ до зручних затишних укриттів, тож просимо вас підтримувати проєкт Сховки, зокрема фінансово!

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

За словами Зої Малко, директорки «Колосочка», цей заклад першим у Бородянці почав працювати після окупації. Його наразі відвідують діти дошкільного віку з усієї громади, а захисне укриття працює також і для населення. Через брак коштів громада не фінансує ремонти сховищ, тому працівники дитсадка звернулися до волонтерів Б50.

На цьому об’єкті перед нашими активістами стояло завдання з трансформації трьох зон укриття: великої кімнати, де власне перебувають діти (60 кв. м), коридору (25 кв. м) та вхідної групи (30 кв. м). У всіх приміщеннях було проведено ремонт: штукатурка стін, фарбування стін і стелі; доопрацювання системи освітлення (у великій кімнаті), ізоляція труб опалення (у великій кімнаті та коридорі).

Після ремонту волонтери Б50 нанесли на стіни унікальні малюнки на «гірську тематику». Про «гірську» творчу концепцію розповідає Поліна Коруц, адміністраторка проєкту Сховки:

Приміщення укриття невелике, і за площею, і за висотою стелі. Тому хочеться хоча б трохи зробити його візуально просторішим. Вирішили зобразити на стінах гори, намалювати їх у спокійних, пастельних тонах. Гори завжди надихають, дають відчуття свободи. Там завжди дихається на повні груди! 

Для фінансування цього проєкту спільноті Б50 вдалося залучити партнерів. Лідери команди центрального офісу компанії TakeOff (яка раніше долучалася до оздоблення укриття Новогребельської гімназії) Джулія Дальмонте й Олексій Якушевський організували внутрішню фандрейзингову кампанію та зібрали 1000 євро для перевтілення сховища. Збір тривав близько двох тижнів, було залучено 16 доброчинців, які зробили пожертви у розмірі від 20 до 200 євро.

Вдячні нашим невтомним волонтерам і небайдужим партнерам за участь у проєкті! Як завдяки їм змінилося укриття, дивіться на фото нижче (для перегляду потягніть повзунок зі стрілочками).