Гамбург приймає виставку “Chronicles of the Unknown Superheroes/Ukrainians”!

23 лютого до другої річниці вторгнення росії на територію України наша фоторозповідь була презентована в одному з найбільших міст Німеччини, Гамбургу! 

Цей проєкт має на меті розповісти про діяльність спільноти Б50 і показати нашу роботу з ліквідації наслідків вторгнення. Майже через 2 роки після звільнення території Київщини від окупантів місцеві громади все ще не оговтались від усіх руйнувань, які принесла за собою російська армія. Знищені домівки та дірки від снарядів – звична картина в тих селах та містах, через які пройшла росія. Одним із завдань нашої спільноти є прибирання залишків зруйнованих обстрілами домівок.

Міжнародна фотовиставка “Сhronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians”, розміщена в Гамбургу під відкритим небом, – це колаборація між спільнотою Б50, гамбурзьким логістичним центром Hamburger Hafen- und Lagerhaus-Aktiengesellschaft (HHLA) та Меморіалом Святого Миколая (Mahnmal St. Nikolai)

Фото: Mahnmal St. Nikolai
Фото: HHLA

Фотовиставка експонуватиметься до кінця червня біля колишнього костелу, який сам був знищений під час Другої світової війни і тепер є Меморіалом наслідків війни та руйнувань. Світлини сучасних розбомблених в Україні будинків, людей, що тікають і страждають, гнітюче схожі з тими, що можна побачити у цьому меморіалі.

Від імені Б50 виставку представили активні волонтерки спільноти Світлана Рудоквас та Юлія Горбасенко, які на запрошення Меморіалу спеціально приїхали до Гамбурга. Вони виступили з вітальними промовами про виставку та розповіли про свій волонтерський досвід. Виставку презентували Голова правління товариства “Меморіал Святого Миколая” Мартін Веттер (Dr. Martin Vetter) та голова правління компанії Hamburger Hafen- und Lagerhaus-Aktiengesellschaft Анжела Тітцрат (Angela Titzrath). Також до учасників відкриття звернулись Генеральний консул України в Гамбурзі Ірина Тибінка та віце-мер Гамбурга Катаріна Фегебанк (Katharina Fegebank).

Представниці Б50 на відкритті
виставки в Гамбургу.
Фото HHLA.
Мартін Веттер, Анжела Тітцрат, Катаріна Фегебанк, Світлана Рудоквас, Ірина Тибінка, Юлія Горбасенко
Фото HHLA.

Виставка була спеціально адаптована та представлена тут на 12 великих банерах. До фоторозповіді, яка показує хроніку звичайного волонтерського дня, було додано банери з цитатами наших волонтерів, які було взято з їхніх інтерв’ю, ще одного проєкту Б50. На банерах можна побачити витримки з інтерв’ю представниць Б50 на відкритті Юлії та Світлани, а також наших координаторів – Олександра та Поліни.

Юлія та Світлана виголосили десятихвилинні промови англійською мовою про свій досвід волонтерства під час війни, про роботу Б50 та цю виставку. Вони також дали інтерв’ю для преси та провели невеликий тур.

Відвідати виставку можна безкоштовно, вона розміщена прямо перед Меморіалом, з 23.02.2024 по 30.06.2024. Адреса: Willy Brandt-Strasse 60.

Запрошуємо вас та ваших друзів у Німеччині завітати виставку та побачити на власні очі світлини волонтерів Б50 і наслідків російського вторгнення, оцінити роботу та бачення, які ми вклали в цей важливий медіапроєкт, і підтримати нашу спільноту та Україну.