“Chronicles of the Unknown Superheroes/Ukrainians” знову експонуються в Женеві

«Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» – це мандрівний медіапроєкт спільноти Б50, що розповідає історію звичайного дня українських волонтерів. На серії постерів зображені активісти Б50, які допомагають прибирати наслідки російського вторгнення на Київщині та ремонтують укриття в дитячому навчальному закладі.

Ми ділимося своєю історією, аби популяризувати волонтерський рух, зокрема за кордоном, власним прикладом надихнути людей і продемонструвати, як можна і треба допомагати одне одному у важкі часи. Ми також хочемо показати масштаб і руйнівні наслідки воєнної агресії росії проти України.

Відкриття «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» відбулося восени 2023 року в Тбілісі (Грузія). З того часу наш медіапроєкт відвідав Женеву (Швейцарія), Алітус і Вільнюс (Литва), Будапешт (Угорщина), Копенгаген (Данія). Наразі наша фотовиставка гостює у Гамбурзі (Німеччина), а також повертається в Женеву!

Цієї весни «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» стануть частиною відразу двох експозицій у Женеві. Цією можливістю завдячуємо, як і раніше, Другу Б50 Станіславу Грицану.

Наша виставка стала частиною програми фестивалю Photo Genève Festival 2024, мета якого – оживити та популяризувати фотографію.

Афіша фестивалю Photo Genève Festival 2024
«Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» в програмі фестивалю
Вебстерський
університет

Під час фестивалю фотографів запрошують представити різні аспекти свого мистецтва на виставках, показах, конкурсах, конференціях і безкоштовних круглих столах. Також заплановані стажування та читання портфоліо.

«Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» на фестивалі буде представляти наш партнер –Вебстерський університет Webster Geneva Campus, який і приймає подію.

На фестивалі експонуватимуться світлини фотографів Діми Бадагоса, Івана Єршова, Ірини Регеші, Наталії Гринюк. Іхні знімки об’єднуються у хроніку звичайного дня волонтерів Б50, які попри постійну загрозу обстрілів, фізичну втому і численні стреси допомагають іншим і роблять усе можливе для відновлення зруйнованих сіл і міст.

Відвідати Photo Genève Festival 2024 можна 26-28 квітня в Кампусі Вебстерського університету, за адресою: Rte de Collex 15, Bellevue, Geneva, згідно з графіком:

  • 26.04 – 10:00 – 21:00;
  • 27.04 – 10:00 – 20:00;
  • 28.04 – 10:00 – 19:00.

Детальніша інформація на сторінці фестивалю за посиланням: https://photogeneve.ch/programme-2024/grille-de-programme-2024

Після завершення фотофестивалю Вебстерський університет пропонує своїм студентам також побачити «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians». Тож виставка B50 Exhibition for Webster Community переміститься до галереї фотоклубу університету і буде доступна для відвідувачів університету з 29 квітня до 3 травня.

Спільнота Б50 пишається своїми волонтерами і тим, що їхню невтомну працю вкотре побачать у Європі. Ми також радіємо, що наша фоторозповідь цінна не тільки сенсом, а й якісними світлинами, які оцінили профільні фахівці та додали до фотофестивалю. Дякуємо фотографам Б50 за їхній професіоналізм і небайдужість!