Сюжет німецького каналу ZDF про волонтерів з проєкту Приберемо!

Приберемо! – це  перший повноцінний проєкт спільноти Б50, з якого, власне, почалася історія нашої діяльності. Після звільнення окупованих територій Київської області ми поїхали в Ірпінь, Бучу, Бородянку. 29 травня 2022 року потрапили у Мощун і, побачивши масштаби руйнувань, залишилися тут надовго. Відразу займалися передачею в гуманітарний штаб села важливої допомоги, потім почали демонтувати знищені будівлі, розбирати завали, консервували та ремонтували будівлі там, де це було можливо. Минуло два роки, а ми Б50 продовжуємо допомагати Мощуну, наближаючи відбудову і відновлення села.

За цей час активісти Б50 стали героями багатьох медіаматеріалів. Так, у кінці березня поточного року журналісти Zweites Deutsches Fernsehen (Другого каналу Німецького телебачення) провели з волонтерами Б50 день у Мощуні. Вони мали можливість подивитися на роботу наших активістів, поспілкуватися, посвяткувати день народження однієї з наших волонтерок (день народження “на завалах” – своєрідна традиція у нашій спільноті).

ZDF – німецька громадська телекомпанія, заснована в Майнці у 1963 році. Її було створено всіма федеральними землями Німеччини. ZDF фінансується за рахунок плати за громадське мовлення та реклами. ZDF відома, зокрема, програмою heute, куди й потрапив сюжет про волонтерів Б50 з проєкту Приберемо!.

Відео ZDF показуємо нижче. Також його можна побачити на нашому Youtube-каналі з українськими й англійськими субтитрами. За переклад з німецької дякуємо Світлані Балагулі.

Джерело: www.zdf.de