Розвиток Б50: оголошення тендеру на проведення фасилітованої сесії

Нещодавно організація Б50 відзначала другу річницю свого створення. Тож маючи змогу оцінювати життєвий шлях спільноти в певній ретроспективі, бачимо, що кожного року навесні ми починаємо новий цикл і виходимо на черговий рівень свого розвитку. Так було минулого року – результатом стало перетворення невеликої спільноти, фактично волонтерської групи, у сталу організаційну структуру з налагодженою роботою та низкою проєктів.

На початку нового циклу розвитку ми вирішили змінити окремі аспекти своєї діяльності, що стосуються ефективності роботи, фандрайзингу та масштабу проєктів. Для цього ми шукаємо та знаходимо можливості залучення додаткової експертизи, зокрема аудиту нашої діяльності та менторської підтримки для її вдосконалення. Так, ми звернули увагу на програму «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання в консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Ми подали заяву на участь і пройшли конкурсний відбір. Наступним етапом буде проведення тендеру для пошуку провайдера послуг з проведення сесії з розробки стратегічного плану на 2024-2026 роки та операційного плану на поточний рік, консультації з удосконалення окремих аспектів роботи Б50.

Тож ми оголошуємо відкритий тендер на надання послуги з проведення фасилітованої сесії та запрошуємо спеціалістів надсилати свої пропозиції до 21 травня 2024 року. Нижче або на сторінці Маркетплейса з оргрозвитку можна ознайомитись з умовами тендеру.

Умови тендеру
Назва організаціїГромадська організація “Б50”
Інформація про замовникаОрганізація виникла навесні 2022 року як реакція на виклики нового часу. За ці два роки ми реалізовували та продовжуємо реалізовувати різні проєкти, спрямовані на відновлення громад, що постраждали внаслідок вторгнення росії на територію України, і водночас на надання їм інструментів розвитку понад той рівень, який вони мали до цього вторгнення. Деякі наші проєкти завершують свій життєвий цикл, при цьому ми вбачаємо своєю приорітетною середньостроковою ціллю зосередження зусиль на реалізації проєктів, пов’язаних з допомогою дітям та освітою. У цій галузі ми маємо декілька різноспрямованих, але пов’язаних між собою проєктів, а саме:
– з ремонту та декорування укриттів у закладах освіти;
– з поновлення фондів дитячих бібліотек на територіях, що зазнали негативного впливу війни.
На початковій стадії реалізації перебуває ще один наш спільний з британськими партнерами проєкт в освітній сфері (створення партнерств між українськими та британськими школами).
Окремим напрямом нашої роботи є підтримання власної волонтерської спільноти та реалізація медіапроєктів популяризації волонтерства.
Область реалізації тендеруВся Україна.
ФорматОнлайн чи офлайн.
Назва послугиПроведення фасилітованої сесії з розробки стратегічного плану на 2024-2026 роки + операційний план на поточний рік, консультації з доопрацювання документів.
Програма, в рамках якої замовляється послуга«Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».
Форма послугиФасилітаційна сесія.
Опис тендеруГО ”Б50” оголошує тендер на відбір провайдера для розробки стратегічного плану організації на 2024-2026 роки та операційного плану на поточний рік, що включатиме подальше доопрацювання, кінцеве редагування стратегічного й операційного планів, супровід та імплементацію у діяльність організації.
Очікуємо від кандидатів такого результату роботи:
– актуалізовано ключові цілі, завдання та напрями діяльності організації на період 2024-2026 років;
– розроблено стратегічний план на 2024-2026 роки зі SMART-індикаторами (включно з комунікаційною, маркетинговою та фандрайзинговою складовими);
– сплановано роботу на 2024-2026 роки з постановкою завдань і визначенням індикаторів для їх досягнення.
Вимоги до провайдерів1. Мати досвід у сфері організаційного розвитку, стратегічного планування, розробки операційних планів, фандрайзингу.
2. Надіслати нам у текстовому форматі на пошту b50@b50.com.ua ваші:
– резюме;
– цінову пропозицію;
– орієнтовний план заходу.
3. Обов’язково бути верифікованими на https://home.ednannia.ua/ (мати статус ”Верифіковано”).
4. Мати позитивний досвід у фасилітації розробки схожих організаційних документів (відгуки будуть перевагою).
5. Будь ласка, зверніть увагу, що сплата податку на додану вартість (ПДВ) за кошти гранту не дозволяється. Якщо вартість послуги провайдера включає ПДВ – сума ПДВ не може бути сплачена за кошти гранту.
Отримувач послугиКоманда організації.
Кінцевий термін подачі документів21.05.2024
Контактна інформаціяГабдулов Руслан
b50@b50.com.ua
+380508834073