Завершення фотовиставки в Німеччині: Bis zum nächsten Mal, Hamburg!

Улітку 2023 року команда Б50 вирішила розповісти про наслідки російського вторгнення в Україну та про підтримку звичайних українців постраждалим від вторгнення громадам за допомогою медіапроєкту “Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians. Ця ідея знайшла відгук у Гамбургу, де на неї звернув увагу Меморіал Святого Миколая (Mahnmal St. Nikolai), який восени запросив нашу виставку до Німеччини.

ФОТО: Mahnmal St. Nikolai
ФОТО: Mahnmal St. Nikolai
ФОТО: Mahnmal St. Nikolai

Фотовиставка була представлена до другої річниці російського вторгнення. Підготовка до виставки розпочалася в грудні 2023 року, коли ми адаптували нашу фоторозповідь до формату 12 банерів, додавши до розповіді про звичайний волонтерський день Б50 особисті розповіді активних волонтерів спільноти про те як вони зустріли день 24 лютого 2022 року та як долучились до волонтерського руху.

ФОТО: Mahnmal St. Nikolai
ФОТО: Mahnmal St. Nikolai
ФОТО: Mahnmal St. Nikolai

На відкритті виставку, яка стала результатом співпраці між спільнотою Б50, Mahnmal St. Nikolai та логістичною компанією Hamburg Harbor and Logistics AG, яка профінансувала виготовлення банерів, представляли волонтерки Б50 Юлія Горбасенко та Світлана Рудоквас. Вони не тільки презентували роботу Б50, а й проводили тури виставкою для відвідувачів та дали інтерв’ю представниці Меморіалу.

Представниці Б50 в Гамбургу про те, що таке Б50.
ВІДЕО: Mahnmal St. Nikolai

Фотовиставка “Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians” тривала понад чотири місяців, до кінця червня. Її мало змогу побачити дуже багато відвідувачів: і не тільки гостей Гамбургу, який є одним з туристичних центрів Німеччини, а також і вболівальників з усього світу, які відвідували місто в червні під час турніру Євро-2024.

Спостерігаючи за тим, скільки гостей міста відчули нашу виставку та побачили на власні очі на що здатні російські окупанти та силу українського народу, ми сподіваємось, що наша мета, показати наслідки вторгнення та необхідність підтримки України у цій боротьбі, була досягнута.

З сторінки Kai Woodland
Зі сторінки Hamburg Greeter
З сторінки Thomas Gramlow

Дякуємо всім, хто долучився до створення цієї масштабної події та команді Меморіалу за можливість представити наш медіапроєкт та їх підтримку.

Зі сторінки Maria Aymeloglou
Зі сторінки Mak Miñoza
Зі сторінки Lisa Tsynkevych