Серпень 2022: не збавляємо обертів

У серпні волонтери Б50 не покладали рук — завзято допомагали мешканцям Київщини прибирати наслідки «руского міра» й готуватися до зими. Найбільше відвідували уже рідний для нас Мощун)))

Чотири літні дні (і вечори))) провели на даху будинку на вулиці Виноградній, 152: розібрали рештки даху і другого поверху, змайстрували з дошок основу для брезенту і в результаті зробили накриття, яке захистить дім від дощу та снігу.

Також завітали на вулицю Вишневу, 27, де внаслідок російського вторгнення було повністю знищено дім родини з двома дітьми. Один із наших волонтерів, який побажав лишитися інкогніто, дуже перейнявся історією сім’ї та вирішив допомогти. Так у Мощуні з’явився ще один модульний будиночок)) А волонтери Б50 допомогли розвантажити та закріпити новий дім на рідній ділянці.

У серпні  допомагали прибирати Ірпінь. Три дні в місті-герої завершились купами прибраної цегли, кількома демонтованими спорудами. В останні години прибирання Ірпеня ми потрапили у майже зруйнований дім на вулиці Багірова, 41. Тутешній величезний підвал зберіг життя мінімум 100 українським захисникам! Як розповіла господиня, деякі воїни приїжджають на її подвір’я з сім’ями, щоб показати місце, яке вберегло їх від смерті. Бачити свій дім в руїнах, звісно, важко. Втім господарі не втрачають оптимізму, адже ми — українці, збудували так міцно один раз, збудуємо іще!

Також кілька наших волонтерів несподівано (хоча насправді очікувано, це ж Б50)))) зустрілися на розборі завалів у Києві — допомагали чарівній Соні Сотник та її команді прибрати уламки стіни, якими засипало вуличну сцену в затишному дворі на Подолі. Там українські музиканти у теплу пору року постійно проводять концерти «На шапку», таким чином збираючи кошти для ЗСУ та різних благодійних фондів.

У серпні мали цікавий досвід співпраці з іншою організацією — на розборі завалів до нас приєдналися 20 активістів з ІТ-компанії Quarks.tech. Корпоративне волонтерство працює! Гуртуйте своїх колег і гайда з нами робити добрі справи)

Загалом у серпні 2022 року 324 волонтери Б50 9 разів виїжджали на допомогу. Літо закінчилося, а наше бажання допомагати, наші сили і наше натхнення — ні)))

с. Мощун
с. Мощун
с. Мощун
с. Мощун
с. Мощун
Волонтери з ІТ-компанії Quarks.tech
Волонтери Б50 за роботою

Волонтери Б50 за роботою

Волонтери Б50 на відпочинку

Творчість Б50