Спільнота Б50 береться за перевтілення нового укриття!

У волонтерів Б50 нове завдання – трансформувати сховище Бородянського закладу дошкільної освіти (ясла-садка) комбінованого типу «Колосочок», який відвідує понад 120 вихованців.

Чому вибрали саме цю локацію?

Нас вразила історія закладу з напівзруйнованої Бородянки, страшні кадри якої облетіли весь світ… Тут були жорстокі авіабомбардування, тому всі мешканці добре розуміють значення укриття для спасіння життя. Під час окупації в цьому сховищі проживало більше ста людей (від немовлят до пенсіонерів). 

Зоя Малко, директорка закладу:

“Наш заклад першим почав працювати після окупації. Ми з радістю запросили до нашого садочка дітей дошкільного віку з усієї громади, створили комфортні умови перебування для вихованців і працівників. Захисне укриття зараз працює не лише для садочка, а й для населення. Через брак коштів громада не фінансує ремонти сховищ, тому ми стараємося зробити все власними силами, а також залучаємо волонтерів. Хочемо, щоб в укритті стало комфортно перебувати, щоб кімната була яскравішою і привабливішою”.
Що робимо?

Трансформація відбуватиметься у трьох зонах укриття: великій кімнаті, де власне перебувають діти (60 кв. м), у коридорі (25 кв. м) та вхідній групі (30 кв. м). У всіх приміщеннях на нас чекає ремонт: штукатурка стін, фарбування стін і стелі; у великій кімнаті також треба доопрацювати систему освітлення, а у великій кімнаті та коридорі – ізолювати труби опалення. Після завершення ремонту волонтери з проєкту Сховки покриють стіни всіх приміщень унікальними малюнками.

Хто фінансує перевтілення сховища?

Для фінансування цього проєкту спільноті Б50 вдалося залучити партнерів. Команда центрального офісу компанії TakeOff на Мальті почула від українських колег про їхню ініціативу допомагати нам з укриттям у Новій Греблі й захотіла долучитися до хорошої справи. Лідери команди Джулія Дальмонте й Олексій Якушевський організували внутрішню фандрейзингову кампанію та зібрали 1000 євро для перевтілення укриття в Бородянці. Збір тривав близько двох тижнів, було залучено 16 доброчинців, які зробили пожертви у розмірі від 20 до 200 євро.

Що наразі відбувається в укритті?

Волонтери Б50 почали підготовчі роботи.