Стаття “Голосу України” про фотовиставку Б50 у Кропивницькому

Виставка мандрівного волонтерського фотопроєкту «Міцніші за цеглу» стартувала в туристично-інформаційному центрі Кропивницького.

Експонати виставки розповідають про незламних волонтерів спільноти Б50, які одними з перших почали відновлювати визволені громади від наслідків російської агресії (на знімках).

На світлинах – волонтери, які допомагають постраждалим жителям Київської області: прибирають зруйновані снарядами будинки, ліквідовують наслідки збройної агресії, консервують пошкоджені оселі.

Мета виставки – надихнути глядачів незламністю активних жителів Київщини та мотивувати долучатися до волонтерства відновлення.

Виставка вперше була представлена у Києві, на популярному скляному пішохідно-велосипедному мості, що став символом української стійкості, а потім вирушила в турне Україною. Кропивницький став одинадцятим містом, де представлено виставку.

Місія спільноти Б50 – відновлення деокупованих громад. Щоб постраждалі від російської навали території повернулися до нормального життя. В межах власних проєктів волонтери Б50 допомагають відбудувати оселі, щоб посилити спроможності громад, мінімізувати вплив війни на дітей, сприяти їхньому розвитку тощо.

Триватиме виставка до 8 жовтня.

Петро МЕЛЬНИК.

Джерело: http://www.golos.com.ua/news/186218.