Укриття Новогребельської гімназії майже готове!

Волонтери-художники з проєкту Сховки старанно працюють в укритті Новогребельської гімназії і вже (ура-ура!) виходять на фінішну пряму.

Нагадаємо, що за цю локацію активісти Б50 взялися ще влітку. Насамперед ми залучилися підтримкою українському офісу компанії TakeOff, які закупили будматеріали й фарбу для цього об’єкта. Приєднуйтесь і ви до підтримки діяльності спільноти Б50, робити добрі справи разом набагато легше!

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Після цього перейшли до ремонту укриття, що складається з трьох невеликих кімнат, яке використовуються вихованцями садочка, й однієї великої, де пересиджують тривогу учні початкової школи. 

Маленькі кімнати наразі повністю готові, а у великій триває розмальовка – на стінах з’являються зображення відомих архітектурних цікавинок світу.

Про творчий задум оздоблення укриття Новогребельської гімназії розповідає Поліна Коруц, адміністраторка проєкту Сховки:

«Загальна концепція цього укриття – подорожі. У попередніх малих кімнатах на стінах ожила казка про мандри. А ось для старших дітей цікавіше бути в реальності, тому тема тут розкрита по-іншому.
У великій кімнаті ми малюємо на стінах цікаві туристичні локації України та світу. Тож перебуваючи під час повітряних тривог в укритті, діти зможуть сформувати свою мрію поїхати кудись. А через особливу увагу до визначних місць України, хочемо привчити гімназистів знаходити цікаве в межах нашої держави.
Подорожуючи, ми розвиваємося духовно, даємо поштовх нашим прихованим можливостям, розширюємо кругозір, знайомимось з новими людьми й іншими культурами. Це корисно, тому в дітей буде можливість подорожувати змалку, не виходячи зі сховку».

Ще трохи і сірий підвал перетвориться в імпровізований туристичний путівник, який, сподіваємося, надихне дітей на нові відкриття.

Творчий процес і його результати показуємо нижче 😊