5 бібліотек-учасниць третього етапу проєкту P.AGE вже отримали книжки від Б50!

Триває проєкт P.AGE, в рамках якого ми забезпечуємо сучасними якісними україномовними книжками дитячі бібліотеки шкіл і громад, що постраждали від бойових дій.

Наразі комплекти з 50 видань отримали перші учасники третього етапу проєкту, а саме:

  • Бібліотека Ріпкинського ліцею (Чернігівська область),
  • Бібліотека села Шандриголове (Донецька область),
  • Христофорівська сільська бібліотека-філія (Миколаївська область),
  • Бібліотека Козачолопанського ліцею (Харківська область),
  • Бібліотека Білопільської гімназії № 5 (Сумська область).

Книжки для вказаних бібліотек були закуплені зі знижками 30-40 % (!) від ринкової ціни завдяки нашим надійним партнерам-видавництвам: АССА, «BookChef», «Vivat», «Жорж», #книголав, «Моноліт-Bizz», «Основа», «Ранок», ПОРТАЛ, «РМ», «Талант», «Час майстрів», «Читаріум».

Придбати літературу для нам також допомогли підлітки зі США, які взяли участь у міжнародній фандрейзинговій кампанії, запущеній Б50. 

Американець John Harthorne надав спільноті Б50 1000 доларів, які зібрали його діти Max (17 років) і Yulia (13 років) у своєму проєкті Lemons for Learning. Підлітки активні й самі започаткували нон-профіт проєкт у США. Вони продають лимонад та інші продукти на дитячих лимонадних стійках і роблять це для благодійності, зокрема навчальної. Вони збирають кошти для дитячих розвивальних і навчальних можливостей з усього світу. 

Сформовані комплекти книжок, плакати і документи від Б50 були швидко і безкоштовно доставлені до бібліотек завдяки нашому надійному партнеру – Новій пошті.

У рамках третього, всеукраїнського, етапу P.AGE ми плануємо передати 2 500 книжок у 50 бібліотек з деокупованих і прифронтових регіонів на півдні, сході та півночі України. Тож наразі чекаємо перших відгуків від бібліотек і працюємо далі!