Перевтілення сховища Новогребельської гімназії закінчено!

Волонтери Б50 завершили трансформацію дитячого укриття в Новій Греблі! Тут було дуже багато роботи, але ми впоралися! Тож наразі гімназисти мають крутий яскравий простір, де почуватимуться в безпеці протягом повітряних тривог, яких останнім часом стало набагато більше.

Нова Гребля розташована за 11 км від Бородянки і навесні 2022 року повною мірою відчула на собі всю «красу» рашистської окупації. Тоді росіяни облаштували свій пункт саме в гімназії, яку до вторгнення відвідувало 104 учні. Тут прострелили усі вікна та зіпсували чимало меблів.

Цю гімназію місцеві називають «серцем села», тому відновлення її роботи дуже важливе для відновлення мирного життя у громаді. Тож керівництво навчального закладу звернулося до спільноти Б50 з проханням перетворити похмуре сховище на повноцінну частину освітнього простору. І ми радо відгукнулися. Відгукнувся також і український офіс компанії TakeOff, який профінансував закупівлю матеріалів для трансформації укриття.

На цьому об’єкті перед волонтерами Б50 стояло завдання з ремонту 3 невеликих кімнат для вихованців садочка й 1 великої для учнів початкової школи. Тут треба було допрацювати систему освітлення, поштукатурити стіни, замінити зігнилу підлогу у великій кімнаті, а після цього пофарбувати й прикрасити малюнками усі 4 кімнати. Як виглядало укриття Новогребельської гімназії до початку робіт, показуємо нижче.

Першими на локації працювали волонтери Б50 з проєкту Реконструкція. Вони відремонтували усі 4 кімнати:

  • зачистили, покрили та пофарбували ґрунтом стіни та стелю; 
  • допрацювали систему освітлення; 
  • замінили стару підлогу у великій кімнаті.

Трансформація укриття потрапила в сюжет ICTV.

Після цього за роботу взялися волонтери з проєкту Сховки, які нанесли унікальні малюнки в усіх кімнатах. Загальна концепція оздоблення укриття – подорожі. У маленьких кімнатах на стінах ожила казка про мандри, а на стінах великої з’явилися цікаві туристичні локації України та світу.

Враженнями від завершення укриття Новогребельської гімназії ділиться Поліни Коруц, координаторка художніх робіт проєкту:

Я завжди неймовірно радію, коли бачу нашу готову роботу! Це так круто))) Кольорово, яскраво, весело))) Кожне укриття особливе, не таке, як інші, тому це ніби виклик для мене і моїх помічників.

Ми вже знаємо, що діти в захваті від малюнків (деякі вже навіть почали перемальовувати))) і їм дуже подобається, що в укритті тепер так гарно)))

Вдячні нашим невтомним креативним волонтерам і небайдужим партнерам за участь у проєкті! Як завдяки їм змінилося укриття Новогребельської гімназії, дивіться на фото нижче (для перегляду потягніть повзунок зі стрілочками).