Проєкт TOGETHER / РАЗОМ від Б50 спільно з BHSU

Спільнота Б50 не тільки працює над виправленням наслідків ворожого вторгнення, а й дбає про майбутнє покоління українців. У межах проєктів Реконструкція та Сховки ми ремонтуємо і декоруємо укриття в навчальних закладах, забезпечуючи дітей комфортним простором на час повітряних тривог. Таким чином ми дбаємо про психіку юних українців і мінімізуємо вплив на неї жахів війни. Через проєкт P.AGE ми робимо свій внесок у майбутнє цих дітей, сприяємо їхньому розвитку, допомагаємо зростати свідомими, ефективними, толерантними людьми, формувати широкий світогляд і віднаходити свої таланти. Для цього ми забезпечуємо дитячі бібліотеки сучасними україномовними розвивальними книжками на цікаві теми.

Допомога дітям і навчальним закладам є невід’ємною частиною нашої роботи, адже облаштування укриттів або відновлення пошкоджених чи спалених фондів дитячих бібліотек – це відповіді на виклики, які принесло за собою російське вторгнення.

Проєкт P.AGE:
поповнення дитячої бібліотеки Кілійського ЗЗСО №3
Проєкти Реконструкція+Сховки: облаштоване укриття Новогребельської гімназії
Проєкти Реконструкція+Сховки: облаштоване укриття
Заворицької гімназії

Б50 сумісно з неприбутковою організацією “Британські домівки та школи для українців” (BHSU) розпочинає роботу над новим проєктом, покликаним допомогти навчальним закладам в Україні та підсилити їхні спроможності – TOGETHER / РАЗОМ: Створення потужних партнерств між британськими та українськими школами. Цей проєкт дасть змогу українським навчальним закладам отримати необхідну підтримку від британських шкіл. Організація BHSU зосереджена на підтримці переміщених українців, які тимчасово проживають у Великій Британії за програмою “Будинки для України”, шляхом надання можливостей для навчання, працевлаштування та тренінгів.

BHSU було створено в Лондоні після того, як співзасновниці Валерія і Тетяна Самборські були змушені покинути свій дім у Києві, коли на місто почали падати бомби в лютому 2022 року.

Метою проєкту TOGETHER / РАЗОМ: Створення потужних партнерств між британськими та українськими школами є формування таких партнерств між школами в Україні та Великій Британії, які могли б довгостроково допомагати дітям, постраждалим від війни. Школи є значним джерелом стабільності та турботи про дітей у складні часи, але зараз самі школи потребують такої ж підтримки та співчуття. Саме тут британські освітяни можуть вступити в партнерство з українською школою і запропонувати комплексну освітню допомогу. Ця допомога може включати спільне використання ресурсів, обмін знаннями між співробітниками, менторинг або цільовий фандрайзинг.

У межах пілотної частини проєкту ми прагнемо об’єднати п’ять британських шкіл з п’ятьма українськими школами, щоб надавати підтримку та налагодити партнерство та міжкультурний і професійний обмін. Для українських шкіл TOGETHER надасть необхідні ресурси, які допоможуть впоратися з повсякденними викликами війни та відновити навчання учнів. Для британських шкіл, які хочуть долучитися до підтримки українського народу, ця програма – спосіб налагодити зв’язки, запропонувати підтримку таким чином, щоб справді вплинути на ситуацію і, що дуже важливо, розбудувати довгострокову стійкість та спроможність. Для британських студентів програма зробить кризу в Україні близькою, допоможе розвинути емпатію та сформувати світогляд, який вони візьмуть із собою в майбутнє як громадяни світу.

Ми запрошуємо навчальні заклади для дітей у прифронтових чи деокупованих зонах або ті, що приймають дітей з числа ВПО, які зацікавлені взяти участь у пілотній програмі співпраці між британськими та українськими школами. Зазначені категорії навчальних закладів є пріоритетними, але подати заявку та взяти участь мають можливість й інші заклади незалежно від їх розташування. 

Як подати заявку на участь у відборі?

Розкажіть про ваш навчальний заклад, учнів і громаду, залиште контакти в анкеті. Після обробки всіх запитів ми проінформуємо вас у разі проходження відбору.

Прийом анкет для участі в першому етапі відбору – до 31 травня 2024 року. Чекаємо ваших заявок!