Апдейт реновації укриття садочку “Ялинка”: переходимо до декорування!

Проєкт Проєкт Реконструкція продовжує активно оновлювати дитячі укриття, щоб забезпечити малюків з сіл Микуличі та Дружня зручними та безпечними просторами під час повітряних тривог. Розповідаємо про хід реновації укриття в Микуличах та роботу проєкту Сховки далі.

Нагадуємо, що укриття Микулицького ЗДО «Ялинка» складається з великої зали та кількох допоміжних приміщень. Саме у великій залі під час небезпеки перебувають дошкільні групи та тимчасово і учні школи. Садок «Ялинка» вже подбав про облаштування великої зали – тут проведено основний ремонт, але цього простору недостатньо. Тому команда Реконструкції завершує роботу над розширенням простору для дошкільнят, перетворюючи одне з технічних приміщень на додаткову спальну зону.

У залі встановили двері, які сприятимуть теплоізоляції приміщення, а у майбутній спальні вже закінчено основні ремонтні роботи: оновлено стіни та стелю, встановлено вентиляцію та батареї опалення, проведено електрику та нове освітлення, замінено вхідні двері. Для завершення реновації залишилось зовсім не багато — завершити роботу над підлогою, декорування стін та облаштування приміщення!

Початок ремонту цього укриття став можливим завдяки благодійному внеску від від фонду Förderkreis Mahnmal St. Nikolai e.V. (Меморіал Святого Миколая в Гамбургу, Mahnmal St. Nikolai).

Але розуміючи, що перед нами постала задача створити цілий новий простір для малечі, ми подали заявку на отримання гранту до від вже добре знайомої Б50 організації ChangeX, яка об’єдналася з the LEGO Foundation, щоб створити в Україні ініціативу “Cтворімо світ гри і дитинства“, яка допомагає реалізувати навчально-ігрові проєкти у громадах, у тому числі з облаштування дитячих укриттів.

Наша заявка була успішною і ChangeX вже вдруге підтримав нашу ідею!

Завдяки цьому гранту ми зможемо придбати для укриття в Микуличах необхідні речі, щоб перетворити ці приміщення у справжні дитячі простори, де вони зможуть відпочивати, гратися, розвиватися та не зважати на повітряні небезпеки.

РЕЗУЛЬТАТ РОБОТИ ВОЛОНТЕРІВ ПРОЄКТУ РЕКОНСТРУКЦІЯ, ДО ТА ПІСЛЯ

Ми отримали можливість придбати дитячі ліжечка та постільні речі для облаштування майбутньої спальню, необхідні будівельні матеріали та батареї, щоб приміщення були тепло та енергоефективними.

Але найпершими ми придбали необхідні для декорування фарби! Адже поки команда Реконструкції працювала над спальнею, команда Сховків почала свою роботу над оздобленням зали. Для створення муралу було вибрано відразу 3 стіни, де розміщенні дитячі ліжечка. Крім того, тут буде додано теплоізолююче покриття на підлогу, щоб дітям було тепло і вони могли гратись навіть на підлозі.

Тематикою укриття став мотив дитячих мрії та снів/dreams. Адже кожна дитина повинна мати можливість мріяти, навіть якщо змушена перебувати в укритті від загроз ударів дронами та ракетами. Для декорування зали було створено “Країну Мрій”, а спальню вже незабаром наповнить “Країна Снів”.

Ескізи муралів для цього укриття було створено спеціально для проєкту Сховки. У наступній публікації ми познайомимо вас з нашими дизайнерками ближче 🙂

На створення муралу “Країна мрій” знадобилось чотири “волонтерські” дні, один з яких пішов на те, щоб перенести готовий ескіз на стіни, і ще три — на те, щоб розфарбувати його, поступово оживляючи мешканців мрійливого світу.

Масштабний мурал в 11 метрів в довжину тепер обгортає куток дитячої зони, щоб малеча могла почувати себе наче в казковому світі разом з героями малюнків.

Ось так виглядає завершений мурал!

Слідкуйте за нашим прогресом, адже для завершення роботи на цій локації залишилось зовсім небагато! Дякуємо нашим партнерам та волонтерам, які допомагають зберігати дитинство для найменших українців.