Спільнота Б50 отримала грант на облаштування укриття садочку “Струмочок”

Наша спільнота продовжує облаштування укриття в дитячому садочку “Струмочок”, що знаходить біля Бородянки. Нагадаємо, що село було окуповане на початку російського вторгнення 2022 року, під час якого російські війська вбивали мирних жителів та руйнували інфраструктуру. Будівля “Струмочку” не постраждала, але укриття садочку стало прихистком для місцевих жителів та евакуйованих з навколишніх сіл.

Стан кімнат та меблів в укритті садочку “Струмочок” до початку робіт Б50

Після деокупації укриття все ще нагадує про ці страшні події, тому його необхідно перетворити на безпечний та комфортний простір, допомогти відновленню громади, а першу чергу вихованцям закладу. Це покращить емоційний стан тих, хто там перебуватиме, і допоможе дитячому садочку повернутися до нормальної роботи.

Перед нашими волонтерами стоїть задача підготувати стіни та стелю, усунути їх значні дефекти, шпаклювання та ґрунтування стін та стелі, їх фарбування, ізоляція та декорування комунікацій, нанесення муралів на стіни та інші задачі. Кімнату за кімнатою вони перетворюють у світлі та затишні простори.

Садочок “Струмочок” (Дружня)
Прогрес в залі “Енергія”
Волонтери Б50 за роботою

Але наявні у нас та у адміністрації садочку ресурси  навіть після завершення ремонту не дозволять облаштувати укриття для комфортного перебування дітей. Укриття потребує меблів та тепло- і енергоефективних рішень для ігрових та спальних зон. Поточні умови з ліжками, які зроблені зі палет та старих матраців, є неприйнятними для дітей і нагадують про складні часи окупації.

Тому ми взяли участь у конкурсі “Підтримка відновлення України” від Helvetas Swiss Intercooperation в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity. Метою проєкту є підтримка місцевих колективних ініціатив, пов’язаних з відновленням та ремонтом, а також задоволенням критичних гуманітарних потреб. 

Виконавши необхідні умови, у серпні ми отримали підтвердження участі у грантовому проєкті. Ми дуже пишаємось роботою, яку проводить команда та волонтери Б50, завдяки якій це стало можливим.

Фінансування у розмірі близько 420000 грн  буде направлене на придбання таких необхідних меблів для вихованців закладу: дитячі столики та стільчики, постільні речі та ліжка, де малеча зможе відпочивати протягом довготривалих повітряних тривог. Крім того ми зможемо придбати світильники, двері та теплоізолююче покриття на підлогу, щоб підвищити тепло- та енергоефективність укриття.

Ми дуже вдячні за підтримку Helvetas Swiss Intercooperation та  Swiss Solidarity та довіру до нашої роботи, і вже скоро спільними зусиллями ми зможемо облаштувати комфортний простір для вихованців садочку “Струмочок”.

Відповідальність за зміст інформації несе громадська організація «Б50». Інформація, що представлена у публікації, не завжди відображає погляди Helvetas та Swiss Solidarity.