Корпоративне волонтерство у проєкті P.AGE!

Корпоративне волонтерство з Б50 – це не тільки розбирання руїн і ремонт дитячих укриттів, а ще й безпосередня участь в інших цікавих проєктах нашої спільноти!

Так, нещодавно компанія Мелексіс-Україна долучилася до P.AGE – проєкту, в рамках якого Б50 забезпечує бібліотеки шкіл і громад сучасними україномовними книжками, що стимулюють особистісний розвиток, допомагають навчатися цікавіше та вибрати майбутній фах.

Мелексіс-Україна працює у сфері високих технологій та створює аналогово-цифрові інтегральні мікросхеми, посідає п’яте місце у світі серед виробників автомобільних чіпів і сенсорів.

Працівники компанії дізналися про Б50 ще минулого року. Директор українського підрозділу компанії Лілія Погоріла брала участь у ліквідації наслідків російського вторгнення в Мощуні. Вона також стала ініціаторкою корпоративного волонтерства з Б50 у P.AGE. 

Мелексіс-Україна вирішили долучитися до P.AGE, адже наш проєкт займається зрощенням талантів. А серед літератури, яка передається, є книжки про математику, програмування, інженерію тощо. 

Про компанію та її участь у P.AGE розповідає Лілія Зіноватна, адміністративний помічник з комунікацій компанії Мелексіс-Україна:

Київський офіс займається розробкою й постійно залучає молоді таланти з числа учнів і студентів. Тому основним напрямом при виборі соціальних проєктів є освітні та STEM-спрямовані ініціативи.

Дуже сподобалася ідея P.AGE, адже діти – це наше майбутнє і потрібно давати їм усе необхідне для розвитку. Усі українці розуміють, як важливо читати правильні книжки, бути освіченими, сильними та незалежними, щоб самому керувати своєю долею. Тому знання – це найкращий скарб, який ми наразі можемо дати нашим діткам.

Чимало українських бібліотек і освітніх закладів постраждало від війни, тож саме час наповнити їх корисною сучасною літературою.

Дякую Б50 за чудові ідеї та ініціативи. З вами дуже легко і приємно працювати!

Корпоративне волонтерство Мелексіс-Україна у P.AGE тривало 2 тижні. Б50 передали компанії наш список розвивальної літератури. Працівники вибирали книжки з переліку, купували і приносили в офіс. Паралельно з цим відкрили Монобанку, щоб охочі могли просто задонатити на придбання літератури.

За словами спеціалістки з персоналу Мелексіс-Україна Ольги Приходько, корпоративне волонтерство захопило працівників:

Така колективна активність включила всю команду. Усі переживали за результат, приходили переглядати книжки. Працівники зауважили, що книжки з розвивального комплекту Б50 дуже якісні та цікаві. Чимало з них взяли ваш перелік літератури як ідеї корисних подарунків до свят своїм дітям.   

Сформований комплект книжок передали в Іванківську публічну бібліотеку. Її вибрали самі працівники Мелексіс-Україна, адже хотіли підтримати заклад зі свого регіону й поповнити фонд бібліотеки, що постраждала від окупації.

Селище Іванків було одним із перших окуповане ворогами. Тут було все, що так люблять росіяни: обстріли, вбивства мирних жителів, мародерство, спалення історико-краєзнавчого музею, в якому зберігалася колекція картин Марії Примаченко.

Іванківська бібліотека також відчула на собі жахіття воєнних дій: постраждав дах будівлі, чимало книжок у сховищі «зловили» кулі. Попри це заклад продовжує розвиватися, проводити різноманітні освітні заходи і підтримувати українців.

Коли команда Мелексіс-Україна завершила збір книжок, волонтери Б50 сформували з них комплект і відправили до Іванкова. За пересилання відповідав наш надійний партнер Нова пошта. Бібліотекарі вже отримали книжки, діти можуть приходити читати.

Враженнями від отриманих книжок і від проєкту P.AGE в цілому ділиться Наталія Лугиня, директорка Іванківської публічної бібліотеки:

Ми вирішили взяти участь у P.AGE, тому що після окупації бібліотеки громади дуже потребують поповнення фондів новою сучасною літературою. Щоб популяризувати читання серед дітей і розвивати бібліотечний фонд, ми співпрацюємо з ліцеями, благодійними фондами, проводимо різні заходи.Серед переданого Б50 і Мелексіс-Україна комплекту працівники особливо відзначили видання “Книга-мандрівка. Україна”, “Великі ідеї для юних мислителів” та “Анатомія для дітей”.

Насамкінець дякуємо компанії Мелексіс-Україна за участь у P.AGE! А також сподіваємося, що інші українські та іноземні компанії візьмуть з них приклад та долучаться до корпоративного волонтерства з Б50. До речі, у нас є декілька напрямів корпоративної допомоги, а саме:

  • прибирання руйнувань на Київщині;
  • реконструкція пошкоджених будівель;
  • оздоблення дитячих укриттів у навчальних закладах;
  • підтримка притулків для тварин;
  • командний збір коштів на прибдання розвивальної дитячої літератури або безпосередньо книг для передачі в бібліотеки.

Усі види корпоративного волонтерства з Б50 – цікаві і потрібні, тож не зволікайте, приєднуйтесь!