Chronicles of the Unknown Ukrainians продовжують свою євромандрівку!

Вільнюс, Гамбург, Будапешт, Копенгаген – що об’єднує ці європейські міста? А те, що вони наступними приймуть міжнародну фотовиставку Б50!

Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians – це мандрівний медіапроєкт про звичайних українців, які п’ять днів на тиждень працюють на звичайних роботах, намагаються жити звичайним життям у світі, де обстріли балістичними ракетами стали дивною нормою, а на вихідних перетворюються на волонтерів супергероїв.

Світлини невтомних активістів Б50 уже відвідали Тбілісі, Женеву, Алітус. Про наступні локації фотовиставки розповідаємо далі.

Вільнюс, Литва

З 2 січня по 1 березня 2024 року Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians гостюватимуть у Вільнюсі в Музеї окупацій та боротьби за свободу. Музей відкрито в 1992 році у колишній штаб-квартирі КДБ (на жаль, литовці не гірше за українців розуміють наслідки панування росії). Понад 80 000 людей відвідують цей музей протягом року, більшість із них – туристи з різних країн світу.

Гамбург, Німеччина

Відкриття Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians у Гамбурзі приурочене до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тут світлини волонтерів Б50 гостюватимуть з 23 лютого до червня 2024 року.

Експозиція розміщуватиметься у популярному туристичному місці – біля Меморіалу Святого Миколая (Mahnmal St. Nikolai, Willy Brandt-Strasse 60) під відкритим небом. Церква Святого Миколая була зруйнована після бомбардувань Гамбурга під час Другої світової війни. Лише вежа (друга за висотою будівля в місті!) та зовнішні стіни цієї неоготичної церкви XIX століття пережили ті події. Сьогодні руїни служать пам’ятником, встановленим на честь загиблих і переслідуваних під час війни.

Будапешт, Угорщина

Відкриття Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians у Будапешті також приурочене до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тут виставка триватиме з 24 лютого по 21 березня 2024 року.

Світлини волонтерів Б50 експонуватимуться просто неба на Площі Bakáts, розташованій у Пешті, в 9-му районі Будапешта, який ще називають Ференцварош. На цій площі також  розміщений Муніципалітет 9-го дистрикту Будапешта, який допомагає з організацією виставки.

Копенгаген, Данія

Протягом березня 2024 року Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians можна буде побачити в Копенгагені у Nørrebrohallen в районі Nørrebro.

Nørrebrohallen – спортивний та культурний центр, який раніше використовувався як трамвайне депо, а наразі належить і управляється муніципалітетом Копенгагена. Основний напрям діяльності закладу – спорт, але центр також має бібліотеку, кафе, конференц-холи, коворкінг, а головне – проводить виставки та різні культурні заходи.

Запрошуємо усіх завітати на Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians, а також привести з тобою рідних / друзів / знайомих / колег ….)))