Нові відгуки від учасників P.AGE

Триває третій етап нашого неймовірного проєкту P.AGE, спрямованого на відновлення потенціалу дітей, які мешкають на деокупованих територіях України. У рамках P.AGE ми забезпечуємо бібліотеки шкіл і громад сучасними україномовними книжками, що стимулюють особистісний розвиток, допомагають навчатися цікавіше й вибрати майбутній фах.

Відправку чергових комплектів видань спільнота Б50 організувала 25 грудня, з нагоди Різдва. Посилки прийшли до бібліотек під Новий рік і стали прекрасним подарунком для дітей з Марганецького ліцею № 9 (Дніпропетровська область), Савинського ліцею (Харківська область), Кілійського закладу загальної середньої освіти № 3 (Одеська область)😊

За можливість порадувати юних українців цікавими сучасними книжками дякуємо нашому партнеру – компанії Bundlex, яка надала кошти на придбання потрібної літератури для цих трьох бібліотек, а раніше спонсорувала реконструкцію та декорування дитячого укриття у Новій Греблі. Зі слів представника Bundlex, працівники компанії долучилися до P.AGE, адже наш проєкт допомагає поширювати українську літературу, а також є корисним для освіти і розвитку дітей.

Бібліотека Марганецького ліцею № 9 (Дніпропетровська область)

Враженнями від отриманої літератури ділиться Дем’янець Ірина Віталіївна, завідувачка шкільної бібліотеки:

Завдяки проєкту P.AGE нам вдалося поповнити бібліотечний фонд 50-ма найкращими україномовними книжками. Усі видання дуже цікаві! До найбільш популярних серед наших ліцеїстів належать «Ці дивовижні Українці», «Українці у світі: 33 правдиві історії», «Видатні жінки України», «Крута історія України».

Учні та педагогічний колектив ліцею № 9 м. Марганець Дніпропетровської області висловлюють велику вдячність усім людям, задіяним у проєкті P.AGE від волонтерської спільноти Б50 – патріотам України!

Вдячні за книжки і таку активну співпрацю! Є надія ще раз взяти участь у такому проєкті!

Бібліотека Кілійського закладу загальної середньої освіти № 3 (Одеська область)

Книжки від спільноти Б50 знайшли своє місце і на полицях бібліотеки Кілійського закладу загальної середньої освіти № 3. За словами працівників бібліотеки, учні з задоволенням читають нову україномовну літературу (якої тут, на жаль, небагато). У бібліотеці вважають, особливою популярністю будуть користуватись видання “Як я дорослішаю” Філа Вілкінсона, “Україна. Книга-мандрівка” та “Чого не вчать у школі”.

Орищак Олена Олегівна, вчителька історії:

Сьогодні однією з ключових компетентностей майбутнього випускника є розвиток читацького інтересу. Його можна розвинути лише завдяки цікавій, сучасній та актуальній літературі, якої катастрофічно не вистачало нашій шкільній бібліотеці.

Сучасні діти читають сучасні книги. Це діти-візуали, які сприймають інформацію через зображення, інфографіки, запахи і тактильний контакт. Усе це може дати дитині тільки якісна, сучасна книжка.

На жаль, часто треба взяти дитину, привести до бібліотеки та показати книжку. Тому ми плануємо зробити рубрику “Книга промовляє до тебе”, під час якої будемо поступово розказувати дітям про кожну з отриманих книжок.

Бібліотека Савинського ліцею (Харківська область)

З бібліотеки Савинського ліцею ми отримали такий відгук:

В останні дні 2023 року бібліотека Савинського ліцею поповнилась новими екземплярами пізнавальної літератури. Узявши до рук книжки, учні поринуть у світ історії, хімії, архітектури, біології чи географії,
а, можливо, когось зацікавлять винаходи чи програмування.

Вибір тем дуже великий, тому кожний знайде книжку на свій смак. Учнів початкових класів зацікавлять такі видання, як «Важливі філософські питання» Оскара Бреніф’є, «Я можу врятувати планету» Лолл Кірбі, «Малечі про інтимні речі» Юлії Ярмоленко. Для учнів старших класів, напевно, будуть цікавими книжки «Біологія» Ларрі Гонік, «Мрія на мільйон» Сергія Вожжова, «Як стати кимось» Агнєшки Троян-Яскот.

Усі книжки, надіслані громадською організацією «Б50», є пізнавальними та цікавими. Дякуємо за поповнення нашого бібліотечного фонду.