Відкриття “Chronicles of the Unknown Superheroes/Ukrainians” в Гамбургу: промови представниць Б50

Мандрівний медіапроєкт Б50 про ліквідацію наслідків російського вторгнення в Україну та волонтерство під час війни “Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians” було презентовано в Гамбургу до річниці вторгнення. Цю фотовиставку в колаборації з Mahnmal St. Nikolai та логістичною компанією Hamburg Harbor and Logistics AG було розміщено на великих банерах у центрі Гамбурга біля Меморіалу Святого Миколая 23 лютого 2024 року.

ФОТО: Mahnmal St. Nikolai

На відкритті фотовиставку спільноти Б50 представляли наші активні волонтерки Світлана Рудоквас та Юлія Горбасенко. Перед ними стояла задача розповісти про експозицію на відкритті, провести екскурсії для відвідувачів, дати інтерв’ю місцевим медіа та представникам Меморіалу і презентувати роботу спільноти Б50. Це був цікавий та захопливий досвід для наших волонтерок. Про свої враження та час у Гамбургу Юлія та Світлана поділились на нашому сайті.

Волонтерство та підтримка одне одного не дає впасти у відчай, не дає підкоритись і здатись.
Юлія Горбасенко
Матеріал: Mahnmal St. Nikolai
Через ці проєкти ми хочемо показати, що українці не здаються (…) Ми діємо вже зараз, під час війни.
Світлана Рудоквас
Матеріал: Mahnmal St. Nikolai

На відкритті фотовиставки Юлія та Світлана звернулись до гостей з десятихвилинними промовами англійською мовою, які дублювались німецькою мовою на екрані позаду них. Серед гостей та спікерів були віцемер Гамбурга Катаріна Фегебанк (Katharina Fegebank), Генеральний консул України доктор Ірина Тибінка, голова ради директорів Hamburg Harbor and Logistics AG Анжела Тіцратх (Angela Titzrath), голова товариства Mahnmal St. Nikolai доктор Мартін Веттер (Dr. Martin Vetter).

Світлана Рудоквас
Матеріал: Mahnmal St. Nikolai
Юлія Горбасенко
Матеріал: Mahnmal St. Nikolai

У своїх промовах представниці Б50 звернулися до гостей з подякою за підтримку та можливість розказати історії волонтерів, поділились особистим досвідом долучення до волонтерського руху під час війни та розповіли про проєкти та діяльність Б50. Особливими частинами промови були розповіді про реальність, у якій зараз перебувають українці, та про те, як волонтерство допомагає боротись, не здаватись, надає енергію та підтримку.

Пропонуємо вам також побачити та почути ті слова, які є надзвичайно важливими та які потрібно доносити до тих, хто знаходиться поза реальністю, яку Юлія та Світлана описують у своїх промовах.

До відео внизу можна увімкнути англійські або українські субтитри. Відео надане Mahnmal St. Nikolai.

Ми надзвичайно пишаємось Світланою та Юлією, їхньою плідною роботою на відкритті фотовиставки в Гамбургу, їхнім внеском у діяльність спільноти Б50 і сподіваємось, що їхні промови знайшли свій відгук у гостей виставки.