Розповідаємо про наші досягнення за перший місяць літа 2024. Наші волонтери продовжують працювати над допомогою в деокупованих зонах Київщини, ми продовжуємо розвивати наші проєкти та прощаємось з одним з них. Далі про найважливіше цього місяця.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Волонтери проєкту Реконструкція, який займається ремонтом пошкоджених воєнними діями будівель та реновацією критично важливих громадських просторів активно працює відразу у двох дитячих укриттях, які потрібно трансформувати до нового навчального року. Ми перетворимо ці два укриття в зручні простори, де діти будуть почувати себе не тільки в безпеці, а й комфорті, наче в ігрових кімнатах.

Першою локацією стало укриття дитячого садочка “Ялинка” в селі Микуличі, який приймає понад 60 дошкільнят та тимчасово є прихистком для учнів місцевої школи. Тут протягом червня волонтери зробили більшу частину роботи з перетворення технічної кімнати в дитячу спальню, а також розпочали впровадження тепло ефективних рішень в великій залі, встановлюючи двері, які допоможуть підвищити комфортність.

Друга масштабна локація – укриття в дитячому садочку “Струмочок” села Дружня, що біля Бородянки. Укриття, яке понад місяць окупації тримало в безпеці більш як 200 дорослих та дітей потребує оновлення та перетворення його на комфортний простір для маленьких дітей. Загальна площа становить близько 800 квадратних метрів, ми маємо здійснити ремонт двох великих зал, двох кімнат-спалень, коридорів, технічних кімнат.

Наразі тривають роботи вже в перших двох кімнатах, до облаштування яких долучаються волонтери спільноти Б50, місцеві активісти та батьки вихованців закладу.

Проєкт Приберемо! організував дводенну волонтерську поїздку з табором для допомоги в розборі зруйнованого обстрілами будинку в селі Поташня (враження про поїздку можна прочитати тут), продовжив допомагати над розборами завалів в селі Мощун, а потім пішов на павзу для перезапуску та оновлення проєкту.

Поташня
Поташня
Поташня
Мощун
Мощун
Мощун

З гордістю та відчуттям виконаного завдання ми завершили проєкт “Міцніші за цеглу“, який протягом 365 днів подорожував Україною, розповідаючи та показуючи наслідки російського вторгнення та роботу волонтерів спільноти Б50. Цей проєкт розпочав свою мандрівку на Скляному мосту в Києві та завершив свій цикл в незламному Херсоні.

Львів
Кам’янець-Подільський
Рівне
Чернівці

За цей час “Міцніші за цеглу” це фотовиставка, яка демонструє світлини з розбору зруйнованих обстрілами домівок на Київщині й волонтерів Б50, які допомагають у Мощуні, Ірпені та інших місцях, де побували окупанти. Медіапроєкт було представлено на 26 локаціях! Детальніше про підсумки проєкту, відвідані міста та відгуки про виставку читайте тут.

Наш інший медіапроєкт “Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians” закінчив свою наймасштабнішу на цю мить експозицію! Протягом чотирьох місяців Гамбург приймав нашу фотовиставку, метою якої є продемонструвати волю українців допомагати одне одному у важкі часи війни. 12 великих банерів було розміщено просто неба завдяки колаборації між спільнотою Б50, гамбурзьким логістичним центром Hamburger Hafen- und Lagerhaus-Aktiengesellschaft (HHLA) та Меморіалом Святого Миколая (Mahnmal St. Nikolai)

Фото: Mahnmal St. Nikolai
Фото: Mahnmal St. Nikolai
Фото: Mahnmal St. Nikolai

Фотовиставку за участі наших волонтерок Юлії Горбасенко та Світлани Рудоквас презентували 24 лютого до річниці російського вторгнення. Участь у заході взяли голова правління товариства “Меморіал Святого Миколая” Мартін Веттер (Dr. Martin Vetter) та голова правління компанії Hamburger Hafen- und Lagerhaus-Aktiengesellschaft Анжела Тітцрат (Angela Titzrath). Також до учасників відкриття звернулись Генеральний консул України в Гамбурзі Ірина Тибінка та віце-мер Гамбурга Катаріна Фегебанк (Katharina Fegebank).

Сподіваємось, що фотовиставка виконала свої завдання в одному з найбільших міст Німеччини, показавши мешканцями міста та гостям, в тому числі численним вболівальникам з усієї Європи, які завітали до Гамбургу на футбольний турнір Євро-2024, не тільки наслідки з якими залишила російська армія деокуповані території, а й те, що як ми, українці, допомагаємо одне одному не тільки ліквідовувати ці наслідки, а й робити все можливе для відновлення та захисту. Ми дякуємо нашим партнерам та всіх, хто взяв участь у створенні та організації цієї події!

Фото: Mahnmal St. Nikolai
Фото: Mahnmal St. Nikolai
Фото: Mahnmal St. Nikolai

Дякуємо всім, хто долучався до наших волонтерських поїздок, наших партнерів та запрошуємо долучатись до допомоги разом з нами!