Прогрес реновації укриття в садочку “Струмочок” (с. Дружня)

В укритті дитячого садочку “Струмочок”, що в селі Дружня на Київщині продовжуються ремонтні роботи. Волонтери спільноти Б50 кімната за кімнатою перетворюють цей підвал з пустими сірими стінами на комфортний простір для довготривалого перебування дітей.

Нагадуємо, що влітку ми розпочали роботу відразу на двох локаціях. Проєкти Реконструкція та Сховки працювали над реновацією та декоруванням двох укриттів, які знаходяться у дитячих садочках поблизу Бородянки. Роботи в укритті садочка “Ялинка” (с. Микуличі) вже на фінішній прямій, а в укритті “Струмочку” продовжуються волонтерські виїзди до цієї масштабної локації.

Перед Б50 тут стоїть задача реконструювати 2 великі зали, 2 малі кімнати-спальні, загальні кімнати (коридори та тамбур) та оздобити укриття малюнками, щоб це дійсно перетворилось на дитячі простори.

Ми перетворюємо це укриття кімната за кімнатою, щоб діти все ще могли користуватись ним за потреби, розпочавши з найбільшої зали, яку назвали “Енергія”. Укриття отримало загальну тематику “Гармонії”, адже саме цього ми бажаємо для мешканців села та юних вихованців закладу, які мусили використовувати ці підвали як прихисток під час окупації Дружні. Ми хочемо зробити стіни цього укриття світлими та затишними, наповнити їх новим значенням та додати фарб та малюнків, які допоможуть відновити внутрішню гармонію та поєднати спокій та активне дитинство. Дві великі зали отримали назви “Енергія” та “Ритм”, а малі кімнати – “Тепло” та “Натхнення”.

Наразі майже всі ремонтні роботи було завершено в залі “Енергія”, тут потрібно було завершити ізоляцію комунікацій та встановити нові світильники.

Оновлення отримала і вхідна група. Загальний тамбур, від якого розходяться кімнати, та коридори отримали новий світлий вигляд. Тепер робота кипить в кімнаті “Натхнення” та в другій великій залі “Ритм”.

Зала “Енергія”
до початку робіт
Кімната “Тепло”
до початку робіт
Зала “Ритм”
до початку робіт
Кімната “Натхнення”
до початку робіт

Розпочала тут свою роботу і команда проєкту Сховки! У двох кімнатах вже з’являються обриси майбутніх муралів, які будуть прикрашати ці стіни. За допомогою проєктора ми переносимо ескізи на стіну, а потім завдяки якісним та нетоксичним фарбам, наповнюємо їх фарбами.

Залу “Енергія” буде прикрашати цілих два мурали, один з яких буде розміщено в ніші, де будуть стояти дитячі ліжечка, а другий – по периметру, де діти зможуть проводити активні та енергійні заняття – танці, спорт та ігри. В кімнаті “Натхнення” дітей скоро зустрінуть романтичні динозаврики. Мурали для цих кімнат створили молоді дизайнерки, випускниці підліткового акселератора Ampli, Валерія (“Енергія”) та Анна (“Натхнення” та “Тепло”), про яких ми розповімо незабаром, а кімнату “Ритм” прикрасить мурал Аліни.

Волонтери спільноти Б50 працюють щовихідних, щоб допомогти цьому дитячому садочку мати укриття, в якому діткам не буде страшно перебувати навіть багато годин поспіль, де вони зможуть продовжувати гратись, розвиватись та відчувати себе затишно.

Це стало можливим завдяки фонду Prospero World, який підтримав Б50 та надав нам грант на придбання необхідних будівельних матеріалів для реновації укриття.

Долучайтесь до наших поїздок або підтримайте спільноту Б50, щоб захистити маленьких українців та подарувати їм спокій сьогодні та майбутнє.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50