Продовжуємо знайомити вас з дизайнерками, які допомагають нам перетворювати похмурі підвали садочків на справжні дитячих простори, де малечі не буде страiно пересиджувати повітряні тривоги. Після того як з своїми завданнями на локаціях закінчує команда Реконструкції, яка здійснює необхідні реновації та перетворює сірі стіни укриття в чисте та світле приміщення, за свою роботу береться команда проєкту Сховки, яка наповнює стіни приємними та затишними малюнками.

Зараз ми працюємо одночасно в двох укриттях: дитячого садочку “Ялинка” в Микуличах та “Струмочок” в Дружній. Перший мурал було створено однієї з наших волонтерок Вікою, але є ще 5, які потребують декорування!

Дитячий садочок “Ялинка” (село Микуличі)
Дитячий садочок “Струмочок” (село Дружня)

Тому ми заручились підтримкою підліткового освітнього акселератора Ampli, який запропонував стажування в Б50 своїм випускницям, майбутнім спеціалістками дизайну. Раніше ми вже успішно завершили роботу з випускницею Ampli Уляною Слуцькою, яка створила дизайни для 4 муралів укриття Заворицької гімназії. Ми дуже раді співпрацювати з молодими талановитими художниками-дизайнерами і надавати їм можливість спробувати свої сили з цікавими завданнями. А головне — мати можливість створювати унікальні та неповторні малюнки для дітей!

Перша з залучених креативних талантів Ampli — Аліна!

Завданням Аліни О. стало створення муралів відразу для двох наших об’єктів, один мурал для майбутньої спальні в Микуличах, а другий — в великій залі в Дружній.

Тематикою майбутньої спальні в Микуличах стала “Країна снів”, і Аліна чудово впоралась з тим, щоб перетворити ідеї та референси у готові ескізи, враховуючи і розташування ліжечок, і особливості стін, адже малюнки будуть по всьому периметру кімнати.

Спальня до початку ремонту волонтерами Б50
Спальня після завершення ремонту волонтерами Б50
Частина майбутнього муралу спальні в Микуличах

Роботу над цим муралом розпочнуть вже зовсім скоро, адже команда проєкту Реконструкція вже підготувала стіни!

Ритмічний плин часу став лейтмотивом для ескізу муралу, який буде розміщено в одній з великих зал в Дружній. Мурал “Ритм”, площею близько 20 квадратних метрів, буде прикрашати довгу стіну і знайомити дошкільнят з змінами пір року та їх особливостями

Зала до початку ремонту волонтерами Б50
Стіна, де буде розміщено мурал , до початку ремонту волонтерами Б50
Частина майбутнього муралу в залі Ритм

Ця кімната вже готується до початку реновації наступного тижня, а отже вже скоро тут на стінах оживатиме літо та зима, весна та осінь.

Для обох муралів Аліна вибрала ніжний дизайн з простими і зрозумілими образами. Вона зазначає, що вибрала мультяшний та спрощений стиль, бо саме це подобається дітям, і щоб ті, хто буде переносили їх на стіни могли швидко та легко впоратися зі своєю роботою.

Цей досвід дуже допоможе мені для професійного росту, це моє перше справжнє замовлення і я як пташеня, яке вперше саме вилітає з гнізда, можу почати свою професійну кар’єру.

Я дуже рада що мої малюнки зможуть заспокоїти і радувати дітей та також залишаться роками на тих стінах.

Аліна О.

Слідкуйте за новинами на нашому сайті та наших соціальних мережах, щоб побачити як на стінах будуть оживати малюнки Аліни.

Ми дуже вдячні нашим дизайнерками та волонтерам, які допомагають зберігати дитинство для маленьких українців, даруючи їх можливість зростати та навчатись в безпечних та затишних умовах.