Продовжується наше знайомство з дизайнерками, які допомагають Б50 створювати неповторні малюнки для дитячих укриттів, над реновацією яких працюють наші проєкти Реконструкція та Сховки. Наразі наша спільнота працює на двох локаціях, в укриттях дитячих садочків “Струмочок”, що в селі Дружня та в “Ялинці”, що в Микуличах.

Після того як свої завдання в кімнатах закінчують волонтери Реконструкції, перетворюючи сірі стіни та стелі підвалів у свіжі та світлі простори, за свою роботу тут беруться волонтери Сховків, наповнюючи укриття приємними дитячими малюнками. Для цього ми вибираємо тему, яка найкраще підходить сховищу, підбираємо ідеї та визначаємо розміщення малюнків. А потім — за роботу беруться дизайнери, які перетворюють цю ідею на унікальні мурали чи малюнки.

Створити мурал для укриття садочку “Ялинка” нам допомогла наша волонтерка Віка, а також випускниця підліткового акселератора Ampli Аліна, малюнки якої наповнять стіни не тільки майбутньої спальні в Микуличах, а й та стіни великої зали “Ритм” в Дружній. Знайомимо вас й з молодими дизайнерками з Amplі, мурали яких вже починають оживати в Дружній!

Представляємо Анну, малюнки якої будуть зігрівати та надихати 🙂

Завданням Анни стало створити малюнки для двох прохідних кімнат в Дружній, які одночасно слугують і спальнями/ігровими зонами для двох груп дошкільнят.

Кімната “Натхнення” ДО початку ремонту волонтерами Б50
Кімната “Натхнення” в процесі ремонту волонтерами Б50
Частина майбутнього муралу “Натхнення”

Першу кімнату “Натхнення” буде прикрашати мрійливий та романтичний мурал, на якому зображені добрі та загадкові динозаври, яких так люблять та якими завжди так зачаровуються маленькі дітки.

Ремонтні роботи в цій кімнаті ще тривають, але стіна на якій розміщено мурал завдяки волонтерам Реконструкції вже готова, тому команди працюють тут паралельно.

Мурал “Натхнення” вже починає оживати за допомогою проєктора та невтомної роботи наших волонтерів.

Спочатку координаторка художніх робіт Поліна переносить ескіз муралу за допомогою проєктора, а потім — волонтери розмальовують контури фарбами.

Другим викликом стало оздоблення кімнати “Тепло”, яка має складну та нерівну побудову, багато комунікацій, але має використовуватись для перебування дошкільнят під час тривог. Тому її обов’язково треба перетворити на світлий та теплий простір, додавши на стіни чарівні та затишні малюнки.

Малюнки будуть прикрашати весь периметр кімнати, більше 70 квадратних метрів! Дітлахів тут зустріне лагідний, безтурботний, спокійний світ, наповнений дружніми мешканцями підводного світу.

Кімната “Тепло” ДО початку ремонту волонтерами Б50
Кімната “Тепло” ДО початку ремонту волонтерами Б50
Частина майбутнього
муралу “Тепло”

Анна зазначає, що найскладнішим було уявити розмір стін та підлаштувати холст, щоб все зійшлось, та сподівається, що дітки будуть із задоволенням розглядати малюнки та придумувати класні історії з цими персонажами.

Ми – теж! Сподіваємось, що герої всіх муралів в Дружній стануть компаньйонами діточок, коли вони мусять перебувати в укриттях під час повітряних загроз, будуть заспокоювати їх, зігрівати їх теплом та надихати на великі звершення!

Цей досвід супер крутий для професійного росту! Я дуже пишаюсь, що змогла обʼєднати корисне з приємним! Та для поширення кваліфікації – це невідʼємна частина.

Я намагалась зробити максимально мімімішний та мультяшний стиль, бо дітки ще зовсім малі. Вмене була ціль, щоб вони самі хотіли ходити в підвал як в «кімнату відпочинку» з гарними малюнками, а не зі сльозами заходили в мрачне сховище.

Я дуже рада, що моя творчість буде корисною для суспільства , і в такий складний час для нашої країни я зможу допомогти людям)

Анна

Ми дуже вдячні нашим дизайнеркам на неймовірну роботу, яку вони проводять та з нетерпінням чекаємо побачити результат! Слідкуйте за нашими новинами, щоб побачити як оживають ці унікальні мурали.