Перший весняний місяць для спільноти Б50 був багатим на цікаві події, особливо медійні. Про все розповідаємо за порядком, але насамперед дякуємо всім, хто долучається до діяльності Б50, і закликаємо не спинятися!

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Волонтери Б50 з проєкту Приберемо! ліквідовували руйнування на кількох локаціях у Мощуні (вулиці 1-ша Садова 25, 5-та Садова, 169, Миру, 5).

Активісти з проєкту Реконструкція кожен березневий вікенд проводили в Заворичах, де ремонтували укриття місцевої гімназії. За цей час встигли зачистити, поґрунтувати і пофарбувати стіни та стелю в коридорі та санвузлах, демонтували фундамент, пофарбували стелю та підготували стіни для фарбування у тамбурній кімнаті; виконати електромонтажні роботи по вентиляції, почати фарбувати меблі та багато іншого.

У березні волонтери зі Сховків задекорували дві кімнати для дошкільнят – «Ліс» і «Джунглі». Таким чином розмальовані уже всі 4 кімнати! Лишилися фінальні штрихи (контури, деталі) і художня частина перевтілення буде завершена.

Детальніше про прогрес у Заворичах (про ремонт і розмальовку) можна прочитати тут.

Після «зимування» в Івано-Франківську медіапроєкт «Міцніші за цеглу» відновив свою всеукраїнську подорож. Так, світлини волонтерів Б50 експонувалися в Запоріжжі, Сумах і Миколаєві. Між іншим, до 7 квітня фотовиставка триває у Сумах, у приміщенні Міської публічної бібліотеки (вулиця Нижньовоскресенська, 6). Тож ласкаво просимо до перегляду!

У березні «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» гостювали одночасно у трьох європейських містах – Гамбурзі (Німеччина), Будапешті (Угорщина), Копенгагені (Данія). Експозиція у Будапешті й Копенгагені наразі завершена, а в Гамбурзі триватиме до кінця червня 2024 року. Тож запрошуємо завітати у Меморіал Св. Миколая (Willy Brandt-Strasse 60).  

У березні ми отримали несподівану і дуже приємну підтримку з Німеччини – берлінський звукорежисер і продюсер Саймон Гордєєв (Simon Gordeev), корінний українець, ініціював запис кавера на відому пісню «Обійми» гурту «Океан Ельзи». 

Участь у записі пісні та зйомці кліпу взяли 15 незалежних виконавців з Німеччини. Саймону дізнався про спільноту Б50 і йому зрезонувала наша робота. Тому на домашній сторінці цієї унікальної колаборації можна побачити посилання та прохання донатити спільноті Б50, адже команда проєкту вирішила також використати реліз пісні як заклик підтримати гуманітарну організацію, що допомагає ліквідовувати наслідки вторгнення. Приємно розуміти, що наша робота знаходить відгук у людей у всьому світі, це дуже надихає.

 Пісня виконана доступна на всіх платформах з 1 березня. Також її можна послухати на сторінці цього проєкту: https://15fuerua.de.

Весна і волонтерство у розпалі, тож долучайтеся! У нас знайдеться проєкт, цікавий кожному і кожній!