Завершення укриття в Заворичах: формуємо нові традиції

Нещодавно волонтери Б50 з проєктів Реконструкція і Сховки закінчили свій наразі наймасштабніший проєкт – оновлення укриття Заворицької гімназії. Після цього влаштували відвідувачам гімназії свято з квестами, майстер-класами, анімацією, фотографом і гостинцями. Проте на цьому не зупинилися й організували символічне завершення проєкту і для себе (адже вони на це заслужили).

Координатор будівельних робіт Володимир Стецюра та координаторка художніх робіт Поліна Коруц
Завершена кімната для дошкільнят “Джунглі”

Перед початком дитячого свята волонтери влаштували фотосесію для тих, хто працював над трансформацією цього сховища, та команди спільноти з надзвичайними малюнками та муралами, які команда Сховків створила у цьому укритті за ескізами дизайнерки підліткового акселератора Ampli Уляни Слуцької.

Також отримали подяку від директора Заворицької гімназії за допомогу в облаштуванні та оздобленні укриття, активну громадську позицію, небайдужість до навчання та виховання майбутнього покоління.

Останній штрих перед завершенням облаштування укриття – монтаж стендів, які виготовили наші волонтери. На них діти зможуть розміщувати свої малюнки. А поки на одному з них розміщено листівки, які зробили та передали діти з East Aurora Montessori School, штат Нью-Йорк, США. Восени, коли ми почали працювати над цим укриттям, вихованці цієї школи разом з вчителями підготували листівки-вітання для українських дітей. Їх передали через одного з адміністраторів сабреддіта r/ukraine, де також висвітлюється діяльність нашої спільноти.

Волонтери Б50 також зробили гімназії символічний подарунок – дві сакури, які разом з вихованцями навчального закладу висадили волонтери разом з учнями біля входу. Сподіваємося, що ці дерева довгі роки будуть радувати дітей та вчителів.

Наостанок залишили приємну, але важливу задачу – встановлення символічної таблички з інформацією, що укриття оновлене волонтерами Б50. Адже вони провели в Заворичах більше 1 300 годин (!), ремонтуючи та оздоблюючи стіни, створюючи комфортний дитячий простір.

Дякуємо всім, хто взяв участь у реновації укриття й організації дитячого свята. Бажаємо відвідувачам Заворицької гімназії безпечного і щасливого дитинства. А також готуємося до перевтілення наступного укриття!