На початку місяця традиційно розповідаємо про досягнення волонтерів Б50 за попередній місяць. А також просимо усіх долучатися до діяльності спільноти Б50 – фізично, інформаційно, матеріально.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Як завжди, активісти Б50 з Приберемо! займалися ліквідацією наслідків ворожого вторгнення у Мощуні. Тут зосередилися на двох великих локаціях, одну з яких встигли повністю прибрати.

Волонтери з Приберемо! також встигли попрацювати у новому місці – в селі Поташня Бучанського району – та новому для форматі волонтерського табору.

Такий формат вирішили спробувати, щоб покращити логістику, розширити географію, зекономити на пальному, урізноманітнити «мощунські вихідні», сумістити приємне з корисним – відпочинок на природі з роботою на об’єкті. Вважаємо, що все заплановане вдалося на 100%: руйнування повністю прибрані, волонтери задоволені (і результатами двох робочих днів, і проведеним на природі часом))).

Волонтери Б50 з проєкту Реконструкція майже завершили ремонт в укритті Новогребельської гімназії. Тут провели невеликий ремонт (вирівнювали стіни, ґрунтували, фарбували стіну, стелю та інші конструкції, займалися гідроізоляцією стін, допрацьовували систему освітлення (був один світильник на 50 квадратів і діти майже нічого не бачили)). А волонтери зі Сховків почали розмальовування стін. Загальна художня концепція укриття – подорожі. Наразі 3 із 4 кімнат уже готові до прийому учнів!

Активісти з Реконструкції також почали нове укриття – у Бородянському закладі дошкільної освіти (ясла-садка) комбінованого типу «Колосочок», який відвідує понад 120 вихованців.

Для фінансування цього проєкту спільноті Б50 вдалося залучити партнерів – команда центрального офісу компанії TakeOff на Мальті організувала внутрішню фандрейзингову кампанію та зібрала 1000 євро для перевтілення укриття в Бородянці. Наразі тут відбувається ремонт у двох зонах – великій кімнаті та коридорі. Фокусуємося на усуненні недоліків стін, шпаклювані, ґрунтуванні, почали фарбування стін.

Також волонтери з Реконструкції допомагали партнерській організації Гуртум з підготовкою початкової школи Гостомеля й бібліотеки в Горенці до відкриття після відновлення.

Активісти проєкту Сховки працювали в укритті у Новій Греблі. Загальна концепція оздоблення – подорожі. Усі малюнки об’єднані концепцією «Звірі подорожують». У кожній з трьох кімнат мультяшні тварини кататимуться на різних транспортних засобах. Наразі вже готові 2 кімнати.

У серпні завершився регіональний етап P.AGE. Волонтери Б50 отримали всі книжки від видавництв і книгарень, які зробили знижки від 15 до 40%, сформували комплекти і відправили їх (безкоштовно завдяки Новій пошті) до бібліотек-учасниць і навіть встигли отримати відгуки.

У рамках проєкту Пухнаста неділя волонтери Б50 допомагали у притулку Бест Френдс у Фасовій. Тут демонтували вольєри й господарські будівлі, передали гуманітарку, спілкувлися з тваринами.

Волонтери з Б50 Турбота також їздили у притулок Дворняшкам дом, вигулювали собак, привезли потрібні подарунки, серед яких були пелюшки, килимки, стара постільна білизна, організували доставку картону.

У серпні запустили новий напрямок роботи з популяризації волонтерства відновлення, який буде проводитися в рамках програми Країна волонтерів.

Ми вважаємо, що пропагувати волонтерство відновлення наразі дуже на часі, адже і сьогодні, і після перемоги Україна потребуватиме не лише коштів на відновлення, але й людей, зацікавлених у тому, щоб допомагати та контролювати цей процес.

Наразі до Країни волонтерів ми відносимо такі проєкти Б50: виставка «Міцніші за цеглу», корпоративне волонтерство, інтерв’ю з найактивнішими волонтерами спільноти.

Фотовиставка «Міцніші за цеглу» протягом серпня побувала у Кременчуці, Вінниці, Чернігові, Рівному, Кам’янці, Мукачеві, привернула увагу місцевих жителів, журналістів, туристів, що сприяло досягненню її основної мети – популяризації волонтерства відновлення, залучення нових людей і донатів для діяльності спільноти Б50.

Цього місяця вийшло кілька сюжетів про волонтерів Б50: матеріал ІСТV про трансформацію укриття у Новій Греблі, репортаж «Сфера ТВ» та «Суспільне Рівне» про фотовиставку Б50 у Рівному.

У серпні волонтери Б50 також:

  • оновили структуру офіційного сайту, зокрема додали сторінки про Команду і Пухнасту неділю;
  • запустили програму Друзі Б50 для людей, які хочуть допомагати Б50, перебуваючи у будь-якій частині України або світу;
  • відвідали зустріч Economy Recovery Lab від Київської школи економіки, де експертами напрацьовуються практичні рішення з відновлення України, розвитку громад, підприємництва тощо
  • отримали черговий транш рекламного гранту від Google Ads;
  • брали участь у сімейному фестивалі в Гатному (Family Space Fest) з метою залучення коштів на діяльність спільноти.

Серпень був дуже спекотним і дуже насиченим, але волонтери Б50 пережили спеку і виконали усі поставлені завдання (хто б сумнівався)))). Працюємо далі!