Закінчився ще один місяць, тож розповідаємо, що ми встигли зробити за цей час. Але насамперед закликаємо усіх долучатися до волонтерства з Б50 – прибирати, ремонтувати, малювати, донатити.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Активісти з проєкту Приберемо! не злякалися ні снігу, ні морозу, ні ожеледиці і щосуботи працювали в Мощуні. Тут закінчили велику локацію і почали нову (теж чималу).

Волонтери з проєкту Реконструкція також були максимально енергійними – кожні вихідні проводили в Заворичах. В укритті місцевої гімназії встигли:

  • поґрунтувати і пофарбувати стелю у великій кімнаті;
  • приєднати до однієї з малих кімнат суміжну з нею технічну, демонтувавши частину стіни, пофарбувати тут стелю, зашпаклювати стіни, встановити двері, підготувати каркас під гіпсокартон, на 50 % пофарбувати стіни в зелений колір;
  • підготувати, пошліфувати, пофарбувати дошки і змонтувати з них щити для мішеней (укриття також слугуватиме тренувальним тиром);
  • пробити отвори у стінах для вентиляції і почати її прокладання;
  • почати встановлювати двері (там, де їх не вистачає);
  • передати одну з кімнат волонтерам зі Сховків.

Активісти зі Сховків почали наносити ескізи майбутньої краси на стіни укриття Заворицької гімназії. Тематика цієї локації – природа. Кімнати для дошкільнят будуть оформлені малюнками з глибин лісу та джунглів, а кімнати для молодших класів прикрасять великі мурали з пейзажами пустелі й океану.

До оздоблення цього сховища ми залучили дизайнерку з підліткового освітнього акселератора Ampli (платформи, яка займається професійним навчанням підлітків 11-19 років у сфері ІТ, дизайну, підприємництва) Уляну Слуцьку. Вона створює ескізи малюнків для сховища Заворицької гімназії, які координаторка проєкту Поліна Коруц уже наносить на стіни першої кімнати (до речі, робити це тепер простіше й швидше завдяки новорічному подарунку спільноті Б50 – проєктору))).Тематикою тут буде океан, стіни прикрашатимуть картини підводного життя. Мурал планується великий – 2 м на 7,5 м.

Принагідно дякуємо ChangeX за грант на реконструкцію та декорування укриття в Заворичах. За надані кошти ми купуємо будматеріали та фарби, необхідні для трансформації цього сховища.

Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians завітали до Вільнюса! Тут виставка еспонуватиметься
з 2 січня до 1 березня 2024 року у Музеї окупацій та боротьби за свободу. Запрошуємо переглянути фотовиставку Б50, між іншим, для українців (за наявності документів) вхід безкоштовний! Музей окупацій та боротьби за свободу знаходиться за адресою: Aukų g. 2A, LT-01113 і працює з 10:00 до 18:00 (середа – субота), з 10:00 до 17:00 (неділя).

Тим часом «Міцніші за цеглу» зимують в Івано-Франківську, у Палаці Потоцьких (адреса: вулиця Шпитальна, 5, ззовні будівлі). Виставка доступна до перегляду у будь-який зручний час, до 28.02.2024.

У січні спільнота Б50 отримала відгуки від бібліотек Марганецького ліцею № 9, Кілійського закладу загальної середньої освіти № 3, Савинського ліцею, яким передали книжки у рамках всеукраїнського етапу проєкту P.AGE.

Також оприлюднили цікаве інтерв’ю з активною волонтеркою Б50 Ельмірою Якубовою.

Таким був першим місяць 2024 року. попереду ще багато роботи, відповідно багато волонтерства. Тож долучайтеся!