Останній зимовий місяць для спільноти Б50 видався результативним, цікавим і дуже медійним. Про роботу волонтерів Б50 у лютому розповідаємо далі. А також дякуємо всім, хто підтримує нашу діяльність.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Активісти з проєкту Приберемо! ліквідовували наслідки руйнувань на кількох великих локаціях у Мощуні (пров. Лесі Українки, пров. Вишневий, вул. 1-ша Садова).

Волонтери з проєкту Реконструкція щовихідних працювали в укритті Заворицької гімназії. Тут повністю підготували для оздоблення три кімнати, в яких уже креативлять художники зі Сховків, і почали ремонт у четвертій кімнаті та технічних приміщеннях.

Активісти зі Сховків продовжили розмальовувати укриття в Заворичах. У кімнатах для молодших класів з’явилися великі мурали з пейзажами пустелі й океану, а в одному з приміщень для дошкільнят – малюнки з джунглів.

У лютому, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» почали експонуватися відразу у двох європейських містах!

23 лютого відбулося урочисте відкриття виставки у Гамбурзі, на території Меморіалу Святого Миколая. Захід відвідали гості та представники організаторів, серед них Віцемер Гамбурга Катаріна Фегебанк і Генеральний консул України в Гамбурзі доктор Ірина Тибінка. Також на відкритті виставки виступили волонтерки Б50 Юлія Горбасенко та Світлана Рудоквас, які розповіли про діяльність спільноти, поділилися особистим досвідом волонтерства під час війни. У Гамбургу фотовиставка Б50 триватиме до кінця червня.

Другим містом, яке вирішило відзначити річницю російського вторгнення в Україну, став Будапешт. «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» розміщено в Пешті на оновленій площі Bakáts біля Церкви Святого Франциска Ассізького. 

Побачити світлини волонтерів Б50 У Будапешті можна по 21 березня.

7 лютого Руслан Габдулов, директор Громадської організації “Б50”, взяв участь у програмі радіостанції Київ FM “Третій сектор”, присвяченій впливу громадянського суспільства на розвиток України.

Під час ефіру спілкувались про Б50, історію створення спільноти, її розвиток та актуальні проєкти, про відновлення мирного життя після вторгнення, об’єднання жителів Києва й околиць заради допомоги постраждалим від війни, популяризацію волонтерства відновлення.

Також у лютому:

  • спільнота Б50 опублікувала річний звіт за 2023 рік;
  • активний волонтер Б50 Ярослав Гадзінський в ефірі радіопрограми «ПоезіяKYIVMISTAH» розповідав про свою збірку «Перекопане», на написання якої його надихнуло, зокрема, волонтерство з Б50 у Мощуні;
  • Руслан Габдулов відвідав Майстерню майбутнього «Спроможне громадянське суспільство, як фундамент розвитку столиці», організовану КМДА;
  • спільнота Б50 організувала корпоративне волонтерство у Заворичах (у рамках проєкту Реконструкція);
  • приймали у Заворичах журналістів із японського видання, які брали інтерв’ю про ремонт і розмальовку укриття.

Сезон зимового волонтерства наразі закрито, вриваємося у весняний, долучайтеся!