Результати діяльності спільноти Б50 у 2023 році

У новому році продовжуємо активно волонтерити, розвиваємо програми і проєкти, а також підбиваємо підсумки роботи у 2023 році.

Пропонуємо ознайомитися з річним звітом, в якому зібрана інформація про основні досягнення, нові програми і проєкти, результати діяльності спільноти Б50 у 2023 році. Звіт також можна знайти на сайті у розділі Документи

Ми також продовжуємо публікувати наші фінансові звіти, адже діяльність спільноти – максимально прозора, ми відповідально ставимося до отриманих коштів, використовуємо їх виключно за призначенням і хочемо, щоб нам і надалі довіряли. Пропонуємо ознайомитися з фінансовим звітами БФ “Б50 Волонтери” і ГО “Б50”, їх також можна знайти у розділі Документи.

Нижче наводимо частину інформації зі звіту за минулий рік.

207
організованих
волонтерських поїздок
260
залучених
до проєктів волонтерів
11490
відпрацьованих волонтерами разом годин
479
відпрацьованих волонтерами разом днів

Діяльність Б50 охоплює 4 програми, направлені на ліквідацію наслідків ворожого вторгнення, мінімізацію впливу війни та відновлення потенціалу дітей війни. Протягом 2023 року спільнота Б50 розвинула й оптимізувала вже існуючі програми Відновлення (ремонти були виділені в окремий проєкт Реконструкція) та Зростання (розроблено якірний проєкт P.AGE). У програмі Турбота до проєкту Сховки доєднався проєкт Пухнаста неділя, в рамках якого активісти Б50 допомагають притулкам та піклуються про тварин. Також з’явився новий окремий напрям з популяризації волонтерства – Країна волонтерів, який об’єднує такі проєкти: Інтерв’ю #героїБ50, Корпоративне волонтерство, Фотовиставка “Міцніші за цеглу”, Фотовиставка “Chronicles of the Unkown Superheroes Ukrainians”.

Програма Відновлення, проєкт Приберемо!: волонтери ліквідовують наслідки руйнувань
у Мощуні
Програма Зростання,
проєкт P.AGE: діти з Христофорівської сільської бібліотеки-філії отримали розвивальну літературу
Програма Турбота,
проєкт Сховки: волонтери декорують дитяче укриття
в Богданівському ліцеї
(Броварський район)
Програма
Країна волонтерів,
медіапроєкт “Міцніші
за цеглу”: експозиція
в Кам’янці-Подільському

У 2023 році ми приділили значну увагу медійній роботі, а саме:

  1. удосконалили сайт Б50: додали детальну інформацію про наші проєкти, регулярно публікуємо новини та досягнення, додали команду спільноти, інформацію для іноземних волонтерів та опцію запису на волонтерські поїздки через сайт (як наслідок лише за другу половину 2023 року сайтом скористались більше 18 тисяч людей);
  2. запустили повну англомовну версію сайту;
  3. запустили скорочену кримськотатарську версію сайту;
  4. завели акаунти на багатьох платформах:
    – україномовна Facebook-група для волотерів;
    – офіційна англомовна Facebook-сторінка;
    Instagram;
    Telegram-канал Б50 українською мовою;
    – новий Whatsapp-канал англійською мовою;
    – наша сторінка на платформі Reddit;
    акаунт на Buy Me a Coffee, де можна не тільки дізнаватись наші новини, а й спонсувати наші проєкти придбавши “чашку кави” або стати підписником, обравши проєкт для підтримки;
    – двомовний канал на YouTube.

Таким чином ми завжди на зв’язку для наших волонтерів, партнерів, донорів і бенефіціарів, за допомогою Telegram, Viber, Whatsapp або через наш телефон (+38 050-654-32-30) чи електронну пошту (сontact@b50.com.ua).

У 2023 році ми отримали грант від Google Ad Grants for Nonprofits, у рамках якого можемо розміщувати рекламу в пошукув бюджеті до 10000 доларів на місяць. Так ми робимо спільноту Б50 більш відомою та зручною, і люди з усього світу можуть дізнатись про Б50, якщо будуть шукати, як допомогти Україні чи долучитись до благодійності. Також завдяки можливостям гранту, які пропонує Google, Б50 тепер має власний поштовий домен і всі ресурси Google Workspace та Analytics, що полегшує і пришвидшує адміністративну роботу.

Спільнота Б50 також з’явилась у гугл-пошуку, тут можна залишити відгуки, побачити контакти.

Завдяки розширеній присутності в англомовному середовищі ми отримуємо більше донацій та пlтримки з-за кордону, а завдяки рекламі про нас дізнаються охочі допомогти в Україні. Наприклад, засновники проєкту Lemons for Learning (США) побачили нас на Reddit і вирішили проспонсувати проєкт P.AGE (таким чином 3 бібліотеки отримали комплекти з 50 розвивальних книжок). Ірландська громадська організація ChangeX взяла приклад трансформації укриття в дитсадку “Козачок” для свого гайду завдяки публікації на нашому сайті. Волонтерка з Хмельницького Наталія Палійчук, яка проспонсорувала книжки для херсонської школи № 39, побачила нас у гугл-пропозиціях, коли шукала благодійні проєкти для дітей.

Протягом 2023 року ми отримали багато подяк від навчальних закладів Київщини (за відремонтовані й оздоблені дитячі укриття) та від бібліотек із прифронтових зон (за наші комплекти розвивальних книжок).  Ми також дякуємо нашим партнерам і спонсорам за небайдужість, підтримку, донати та гранти.

У 2023 році спільнота Б50 побудувала власний склад у Мощуні. Таким чином ми створили окреме місце для зберігання інвентарю, інструменту, будматеріалів і покращили логістику під час волонтерських поїздок. До будівництва долучилися активісти Б50 та їхні друзі. Оздобленням складу займалися учасники проєкту Б50 Сховки.

Також минулого року ми зібрали мініавтопарк: у березні Б50 отримали в подарунок для благодійної діяльності Opel Astra, а в липні – Kia Pregio. З того часу обидва волонтеромобілі старанно працюють під час робочих поїздок, доставляючи активістів Б50, інструменти та будматеріали до місць допомоги.

У 2023 році ми запустили власний мерч! Так з’явилася нова можливість отримати якісні стильні речі й водночас підтримати нашу спільноту, адже весь прибуток, що залишається після сплати вартості виробництва, перераховується на реалізацію проєктів Б50. Наразі мерч включає:

  • футболки з принтами «I’M VOLUNTEER Б50» і «#BASHYM ЗА СПАСИБІ»;
  • бейсболку Б50;
  • шопер «I’M VOLUNTEER Б50»;
  • худі «I’M VOLUNTEER Б50».

Волонтери Б50 беруть участь у різних проєктах, одні долучаються щотижня, інші щомісяця, хтось пробує свої сили в тяганні цегли, хтось – у декоруванні чи ремонті і т.д. Уся допомога потрібна, корисна й актуальна.

Найактивнішими волонтерами 2023 року стали:

92 поїздки
Олександр
Тішура
89 поїздок
Оксана
Степура
84 поїздки
Володимир Стецюра
73 поїздки
Олена
Петренко
67 поїздок
Юлія
Горбасенко
58 поїздок
Олександр Щербінін
55 поїздок
Анастасія Баранова
53 поїздок
Денис
Христенко
51 поїздка
Світлана
Рудоквас
50 поїздок
Павло
Кулінський

Також до нас приєднувались іноземні волонтери з різних куточків світу: Крістіна з Канади, Клара з Іспанії, з США – Гарі, Алекс й Давіон, який не лише допомагав розбирати руйнування, а й зняв блог про Мощун і роботу активістів Б50.

Минулого року волотери Б50 долучались до різних активностей поза робочими поїздками: здавали кров, брали участь у фестивалі та волонтерських форумах, ходили на екскурсії, концерти, власну фотовиставку, підтримували “своїх” у виставах і презентаціях, просто відпочивали разом.

2023 рік видався для спільноти Б50 дуже насиченим і результативним – нові проєкти, програми, волонтери, партнери. Ми багато чого досягли, але попереду ще багато роботи, відповідно – багато нових викликів і досягнень. Тож тримаймося разом і тримаймо стрій!