У травні волонтери Б50 з різних проєктів встигли чимало. Що саме, розкажемо далі.

Учасники проєкту Приберемо! активно допомагали в Мощуні. Тут працювали на чотирьох локаціях, зокрема повністю завершили роботу на двох із них!

Тим часом волонтери Б50 з проєктів Реконструкція почали трансформацію двох укриттів дитячих навчальних закладів Київщини. Це Дружнянський ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу «Струмочок» Бородянської селищної ради Київської області та Микулицький ЗДО (ясла-садок) «Ялинка» Немішаївської селищної ради. Волонтери поступово передаватимуть відремонтовані та підготовлені до оздоблення приміщення своїм колегам зі Сховків. Таким чином робота йтиме швидше на обох об’єктах.

Цього місяця «Міцніші за цеглу» завершили свою всеукраїнську мандрівку, яка почалася минулого травня у Києві. За цей рік перша фотовиставка Б50 відвідала 19 міст, експонувалася на 26 локаціях, познайомила тисячі людей з волонтерством відновлення і, сподіваємося, надихнула багатьох долучитися до волонтерського руху. Останньою зупинкою «Міцніших за цеглу» став Херсон.

Тим часом фотовиставка «Сhronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» гостювала в Гамбургу, на території Меморіалу Святого Миколая. Експозиція тут триватиме до кінця червня. Тож ласкаво просимо усіх охочих!

У травні Б50 сумісно з неприбутковою організацією «Британські домівки та школи для українців» (BHSU) розпочали роботу над новим проєктом, покликаним допомогти навчальним закладам в Україні та підсилити їхні спроможності – TOGETHER / РАЗОМ: Створення потужних партнерств між британськими та українськими школами. Цей проєкт дасть змогу українським навчальним закладам отримати необхідну підтримку від британських шкіл.

У межах пілотної частини проєкту ми прагнемо об’єднати п’ять британських шкіл з п’ятьма українськими школами, щоб надавати підтримку та налагодити партнерство та міжкультурний і професійний обмін. Для українських шкіл TOGETHER надасть необхідні ресурси, які допоможуть впоратися з повсякденними викликами війни та відновити навчання учнів.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Також у травні ми оприлюднили на своєму сайті два сюжети іноземних медіа про роботу волонтерів Б50:

  • Героями статті японського видання “Асахі” (“Ранкове сонце”) стали активістки з проєкту Сховки. Так, 24 лютого журналісти “Асахі” завітали у Заворицьку гімназію, де застали наших художниць за творчим процесом. Перекладену статтю читайте тут.
  • Журналісти Zweites Deutsches Fernsehen (Другого каналу Німецького телебачення) зняли сюжет про волонтерів Б50 із проєкту Приберемо! Так, у кінці березня поточного року німецькі медійники провели день у Мощуні з активістами Б50. Їхній сюжет (з українськими й англійськими субтитрами) дивіться на нашому Youtube-каналі.

Так учасники спільноти Б50 закрили весняний волонтерський сезон. Попереду літо, традиційно багато роботи, отже, працюємо далі. Долучайтеся!