Другий весняний місяць виявився для волонтерів Б50 багатим на теплі дні, рясні дощі та різноманітні події, зокрема святкові. Про все читайте далі.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Активісти з проєкту Приберемо!, як завжди, допомагали ліквідовувати наслідки воєнних дій у Мощуні. Протягом квітня встигли попрацювати на трьох локаціях.

Волонтери з проєктів Реконструкція і Сховки закінчили перевтілення укриття Заворицької гімназії, над яким працювали з грудня 2023 року! За весь час до цього проєкту долучилося 36 волонтерів, які разом здійснили 47 поїздок у Заворичі, де напрацювали приблизно 1300 годин. Як проходила трансформація і як гарно тепер в укритті, показуємо тут.

Закінчивши такий масштабний проєкт, волонтери вирішили започаткувати нову традицію, і вперше організували невелике свято для відвідувачів Заворицької гімназії. Для дітей підготували багато активностей: квести, аквагрим, декорування пряників, виготовлення листівок для наших захисників, а також корисні і смачні подарунки.

Перший досвід організації дитячого свята у перевтіленому укритті був успішним, подарував безліч приємних емоцій гімназистам і точно запам’ятався волонтерам Б50. Тож ми обов’язково повторимо таку подію!

Крім дитячого свята, активісти Б50 організували в Заворичах символічне завершення проєкту і для себе (адже вони на це заслужили). У програму волонтерського мінізаходу увійшливисаджування дерев, монтування стендів для дитячих малюнків, отримання подяк, фотосесія, багато дружнього спілкування і сміху.

Квітень виявився успішним і для наших медіапроєктів.

Так, “Міцніші за цеглу” експонувалися в Сумах (на двох локаціях!) і Херсоні. Виставка у Сумах уже завершилась, а в Херсоні ще триває,  у приміщенні бібліотеки-філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи (вул. Робоча, 76-а). Тож ласкаво просимо!

“Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians” у квітні експонувалися в Гамбурзі (на попередньому місці – у Меморіалі Святого Миколая) та Женеві, де стали частиною програми фестивалю Photo Genève Festival 2024, який проходив у Вебстерському університеті Webster Geneva Campus з 26 по 28 квітня.

Після завершення фестивалю виставка B50 Exhibition for Webster Community переміслаться до галереї фотоклубу університету і буде доступна для відвідувачів університету до 3 травня.

У Женеві експозиція триває ще 3 дні, а в Гамбурзі – ще 2 місяці. Тож запрошуємо відвідати!

У квітні сталася історична подія для спільноти Б50 – наша історія стала частиною фондів Музею історії України!

Наразі співробітники Музею займаються комплектуванням матеріалів, пов’язаних з повномасштабним вторгненням, зокрема збирають матеріали, які стосуються волонтерського руху в Україні. Прагнучи додати до колекції предмети, які б висвітлювали тему допомоги цивільним, постраждалим від російської агресії, Музей звернувся до організації Б50 з проханням надати кілька речей, які б могли бути збереженими у фондах як артефакти сучасного волонтерського руху. 

Звичайно, ми відгукнулися на це прохання. Тож до музею потрапила футболка фірмового мерчу з написом “I’M VOLUNTEER Б50”,  світловідбивний жилет з логотипом спільноти (який поїхав до фондів прямо з локації!), подяки, отримані за час нашої діяльності, наліпки та інформаційні листівки,  які ми використовуємо в наших проєктах, а також фотографії, що висвітлюють діяльність спільноти Б50.

Також у квітні ми отримали приємну звістку з-за кордону – учасники проєкту 15 für UA, які записали кавер на пісню “Океан Ельзи” “Обійми”, передали нам кошти, зібрані спеціально для спільноти Б50. Вказані кошти підуть на діяльність нашої організації і будуть використані для відновлення громад, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. Дякуємо нашим німецьким друзям за небайдужість і підтримку!

У квітні ми мали змогу більше дізнатися про нашу активну волонтерку Яніну Кобець – завдяки її інтерв’ю у рубриці Герої Б50.

І, звичайно ж, цього місяця спільнота Б50 відсвяткувала свою другу річницю! Можливість відзначити цю дату означає, що ми, як і вся країна, не здались за ці два надзвичайно складні роки. Ми продовжуємо допомагати тим, хто цього потребує, бути там, де нас чекають. Б50 адаптується та шукає шляхи розвитку організації, ми приймаємо виклики, які з’являються на нашому шляху. Ми дякуємо всім, хто був та є частиною спільноти Б50!

Квітень був дуже насиченим і цікавим, сподіваємося, у травні нам теж не буде коли нудьгувати!