Сьогодні останній день місяця, тож саме час підбити підсумки вересня і розповісти вам, що цікавого відбулося за цей період у спільноті Б50. Також закликаємо усіх підтримати діяльність волонтерів Б50 донатом)))

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Активісти Б50 проєкту Приберемо! працювали у Мощуні, де закінчили прибирати подвір’я на вулиці Вишневій, 125-127 (це найбільша локація, на якій нам наразі доводилося волонтерити), а також розібрали руйнації на кількох менших об’єктах.

Також у вересні ми повторили формат волонтерського табору. Цього разу працювали в Загальцях, де за два дні встигли виконати запланований об’єм робіт (демонтували, посортували, повивозили залишки зруйнованого будинку), а також відпочити і поспілкуватися у наметовому таборі.

Волонтери проєкту Сховки працювали відразу на двох локаціях.

В укритті Новогребельської гімназії відремонтували підлогу, завершили розмальовувати стіни трьох кімнат і почали розграфляти ескізи малюнків у четвертій (великій) кімнаті.

У дитсадку «Колосочок» (Бородянка) також кипіла робота: у коридорі та вхідній групі проводили малярні роботи, у коридорі усували дефекти стелі, скрізь ізолювали труби, допрацювали систему освітлення. У коридорі та великій кімнаті нанесли ескізи на стіни і, власне, почали розмальовувати укриття. Тож, у сховищі вже з’являються пастельні гори, які будуть візуально розширювати площу й простір приміщення.

Ще одна цікава новина щодо проєкту Сховки: кейс трансформації укриття дитсадка «Козачок» (Буча) увійшов до гайдлайну ірландської громадської організації ChangeX! Він використовується як опорний приклад того, як варто перевтілювати дитячі укриття. Усі охочі українські садочки можуть вивчити наш досвід і повторити подібне в себе. Детальніше про це читайте тут.

У рамках проєкту P.AGE почали фандрейзингову кампанію для закупівлі розвивальних книжок для 50 бібліотек, що постраждали від окупації / воєнних дій. І наразі вже маємо 1000 доларів для придбання літератури для трьох бібліотек! Ці  кошти зібрали американці Max (17 років) і Yulia (13 років) у своєму проєкті Lemons for Learning (вони продають лимонад та інші продукти на дитячих лимонадних стійках).

Активісти з Б50 Турбота їздили з подарунками у притулки «Дворняшкам дом» і Dogs adopt Kyiv (передавали картон, корм, ганчірки, антисептики, зондове харчування, пошиті лежанки). А в рамках проєкту Пухнаста неділя розбирали вольєри у притулку Best Friends (с. Фасова Київської обл.). Також передали місцевим мешканцям корми та господарські товари і, звичайно ж, поспілкувалися з мешканцями звіринця.

Багато цікавого відбулося в рамках проєкту Країна волонтерів.

Так, відтепер спільнота Б50 співпрацює з Creative communications academy, чиї стратеги й дизайнери допомагають нам знайти нестандартні способи популяризації волонтерства відновлення. Ми комунікуємо, аби відшукати цікаві win-win рішення, корисні не лише нам, а й іншим ГО із сектору відбудови України.

Протягом вересня фотовиставка «Міцніші за цеглу» в рамках свого всеукраїнського турне відвідала Мукачево, Кам’янець-Подільський, Чернівці, Кропивницький.

А на відкритті Українського дому у Тбілісі була презентована ще одна крута виставка спільноти Б50, цього разу міжнародна! Вона називається Chronicles of the Unknown Ukrainians і має на меті популяризувати волонтерський руху в Україні та за кордоном, показати руйнівні наслідки війни, а також силу та єдність українського народу.

У вересні спільнота Б50 двічі організовувала корпоративне волонтерство: у рамках проєктів Приберемо! та P.AGE.

У Всесвітній день прибирання, який проводиться щороку у третю суботу вересня, до активістів Б50 у Мощуні долучилися представники Посольства Естонії в Україні на чолі з пані послом Аннелі Кольк.

А корпоративні волонтери з компанії Мелексіс-Україна долучилися до всеукраїнського етапу проєкту P.AGE: допомогли з формуванням комплекту сучасних україномовних книжок (деякі видання закупили самостійно, на інші зібрали кошти), а також вибрали бібліотеку, куди передали літературу.

Також у вересні ми:

Місяць був цікавим і насиченим. Можливо, ми трошки втомилися, але навіть не думаємо зупинятися! Працюємо далі!