Останній осінній місяць був надзвичайно активним для спільноти Б50: Київщина, Донеччина, Миколаївщина, Сумщина, Чернігівщина, Харківщина, Дніпропетровщина, Литва (!) – така географія проєктів Б50 у листопаді. Але про все за порядком. А поки дякуємо усім, хто підтримує нас, і закликаємо не зупинятись!

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

У рамках проєкту Приберемо! активісти Б50 плідно працювали в Мощуні (на кількох локаціях) та Загальцях (тут усього за день встигли розчистити від слідів війни одне подвір’я).

У рамках проєкту Сховки закінчили трансформацію укриття дитсадка «Колосочок» (Бородянка). Тут волонтери Б50 провели ремонт у трьох приміщеннях (великій кімнаті, коридорі, вхідній групі): поштукатурили стіни, пофарбували стіни і стелю, доопрацювали систему освітлення, ізолювали труби опалення. Після цього художники Б50 нанесли на стіни унікальні малюнки на «гірську тематику». 

Також активісти зі Сховків вийшли на фінішну пряму в укритті Новогребельської гімназії. Стіни приміщення вже прикрашають туристичні цікавинки України та світу. Кілька останніх штрихів – і сірий підвал перетвориться в імпровізований путівник мандрівника, який, сподіваємося, надихне дітей на нові відкриття.

Вдячні усім, хто долучився до перевтілення цих двох укриттів: нашим талановитим волонтерам і нашим надійним партнерам – компанії TakeOff, працівники якої підтримали проєкт фінансово.

У рамках проєкту P.AGE спільнота Б50 передала книжки у 5 бібліотек третього етапу:

  • Бібліотека села Шандриголове (Донецька область),
  • Христофорівська сільська бібліотека-філія (Миколаївська область),
  • Бібліотека Білопільської гімназії № 5 (Сумська область),
  • Бібліотека Ріпкинського ліцею (Чернігівська область),
  • Бібліотека Козачолопанського ліцею (Харківська область).

Закупити літературу для цих закладів ми змогли завдяки:

  • донаторам зі США –  John Harthorne, який передав спільноті Б50 кошти, зібрані його дітьми Max (17 років) і Yulia (13 років) у їхньому проєкті Lemons for Learning;
  • українським видавництвам-партнерам, які роблять нам знижки у 30-40 %!

Також почали формувати комплект літератури для шостої бібліотеки, яка знаходиться в Херсоні (за 5 км від Антонівського мосту і 10 км від Чорнобаївки!). У цьому нам допомагає волонтерка з Хмельницького Наталя, яка разом з друзями зібрала художні книжки і кошти на придбання 50 видань зі списку Б50.

Перша неділя листопада традиційно була Пухнастою, тож активісти Б50 поїхали у Best Friends і почали готувати притулок до зими – перетворювали демонтовані дошки на дрова. Також привезли гуманітарну допомогу і поспілкувалися з хвостиками.

У рамках напряму Б50 Турбота волонтери Б50 кілька разів завітали у київський притулок Дворняшкам Дом. Як завжди, привозили «подаруночки» (старі речі, лежанки, антисептики, одяг для хвостиків, нашийники, корм, сушені смаколики) та вигулювали песиків.

Дякуємо всім, хто долучається до збору гуманітарної допомоги для притулків. Ви робите щасливим життя хвостиків, поки вони чекають свої сімʼї)))


Протягом листопада фотовиставка «Міцніші за цеглу» експонувалась у Дніпрі і наразі почалася в Харкові.

Весь місяць фотовиставка «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» експонувалася в литовському містечку Алітус. Офіційне відкриття відбулося 30 жовтня за участі місцевої адміністрації, активісток Б50 та волонтерів з Алітуса.

Дівчата з Б50 представили діяльність спільноти та розповіли про виставлені фото, багато спілкувалися з литовцями, відповідали на їхні питання. Також від імені нашої організації передали литовцям офіційні подяки за надану гуманітарну допомогу, небайдужість та підтримку України.

Інші цікаві та важливі листопадові події:

  • у рамках проєкту Корпоративне волонтерство до активістів Б50 долучились співробітники офісу організації Gravity, які допомагали розбирати завали зруйнованих війною будинків у Мощуні;
  • з’явився офіційний профіль спільноти Б50 у Google. Відтепер, коли загуглити «Б50», збоку з’явиться «картка» організації з нашими контактами, фото і відгуками;
  • про Мощун і діяльність спільноти Б50 з його відновлення написали у статті німецького видання DIE WELT;
  • активісти Б50 відвідали презентацію поетичної збірки свого колеги Ярослава та тренінг з боротьби іншого волонтера спільноти Віталія.

Дякуємо всім, хто був з нами в листопаді і буде в грудні, січні… Робити добрі справи легше разом, приєднуйтесь, цікаві завдання знайдуться для всіх!