Традиційно ділимося з вами досягненнями волонтерів Б50 за минулий місяць. А також закликаємо усіх підтримувати діяльність нашої спільноти – фізично, інформаційно, матеріально.

ХОЧУ ДОПОМОГТИ СПІЛЬНОТІ Б50

Активісти з проєкту Приберемо! потужно працювали у Мощуні (на багатьох об’єктах), Загальцях, Горенці. Скрізь демонтували, розбирали, сортували, викидали, словом ліквідовували наслідки російського вторгнення на Київщині.

Цього місяця прибирати завали нам допомагали працівники Glovo.  Нещодавно компанія святкувала свій 5-й день народження, і з цієї нагоди найактивніші гловери за допомогою Б50 влаштували корпоративне волонтерство у Горенці. Тут допомагали розбирати будинок, в який було пряме влучання російського снаряду.

Волонтери зі Сховків наводили красу відразу на двох локаціях.

У Новій Греблі почали розмальовувати фінальну кімнату (найбільшу з чотирьох)! Тут продовжуємо концепцію подорожей, розповідаючи про відомі туристичні локації світу та України.

У Бородянці закінчили трансформацію укриття дитсадка «Колосочок»: додали яскраві акценти на стіни-гори, пофарбували вхід у сховище зі сторони вулиці, повісили вказівники.

Волонтери напряму Зростання почали відбір бібліотек, які будуть учасниками третього етапу проєкту P.AGE. Ними стали бібліотеки сіл Шандриголове і Христофорівка, Білопільської гімназії №5, Ріпкинського та Козачолопанського ліцеїв.

Наразі ми закуповуємо книжки на пільгових умовах від видавництв-партнерів (зі знижками 15-40% від ринкових цін!). Кошти на формування комплектів для вказаних бібліотек ліцеїв задонатили небайдужі люди з України та закордону (зокрема, підлітки-волонтери зі США).

У рамках проєкту Пухнаста неділя активісти напряму Б50 Турбота допомагали у притулку Best Friends у Фасовій. Тут розібрали всі пошкоджені вольєри, які наразі вільні. Привезли гуманітарну допомогу (корм, ліки, антисептики, старі речі, хімію, овочі, фрукти, нашийники).

Посеред місяця був позаплановий виїзд у Вівчарко-прихисток «Вольер #1» у Глевасі. Притулок звернувся до нас із запитом допомогти розширити загін для віслюків. Волонтери розчистили територію та збільшили леваду практично вдвічі. Задача виконана, віслюки задоволені.

Також волонтери Б50 регулярно допомагали у притулках Дворняшкам дом і Дворняшкам Кетс (вигулювати песиків, привозили старі речі на ганчірки, картон на «килимки», відра, корм, смаколики).

У жовтні кейс Б50 брав участь у Creative communications academy. Протягом місяця одна з креативних команд академії у тісній співпраці з Б50 напрацьовувала влучні інтерактивні методи залучення українців до відновлення й відбудови. За результатами сформували презентацію і представили її на «випускному» академії. Так, студенти Creative communications academy запропонували Б50 запустити мультиканальну соціальну рекламу. Її завдання – охопити нові сегменти цільової аудиторії та посилити потік нових волонтерів до всіх громадських ініціатив, що працюють у секторі відновлення і відбудови. Невдовзі плануємо перейти до спільної реалізації вигаданих ідей.

Фотовиставка «Міцніші за цеглу» у рамках своєї всеукраїнської мандрівки відвідала Кропивницький, Хмельницький, наразі діє у Дніпрі.

Міжнародна фотовиставка «Chronicles of the Unknown Superheroes Ukrainians» експонувалися у Женеві! Протягом 5 жовтня на Площі Націй перед штаб-квартирою ООН у Європі можна було побачити світлини, які послідовно розкривають історію одного робочого дня активістів Б50.

У жовтні спільнота Б50 запустила кримськотатарську адаптацію сайту! Переглянути її можна за посиланням https://b50.com.ua/qt/. Наразі ця версія сайту Б50 є скороченою і містить ключову інформацію про спільноту та її проєкти. 

Запуск кримськотатарського варіанту сайту є логічним кроком для Б50 як організації, що допомагає деокупованим регіонам. Наші громадяни у Криму вже зараз мають знати спільноти, до яких зможуть звернутися за допомогою після неминучого звільнення півострова, й робити це рідною для себе мовою.

У рамках проєкту Країна волонтерів були оприлюднені бліц-інтерв’ю з волонтерами-захисниками та інтерв’ю з адміністраторкою проєкту Сховки, художницею Поліною Коруц.

Цього місяця вийшло кілька медіаматеріалів про діяльність спільноти  Б50, зокрема:

Також у жовтні відбулися такі цікаві події:

  • оприлюднено звіт за ІІІ квартал 2023 року. Переглянути усі звіти можна тут: https://b50.com.ua/documents/;
  • проєкт Б50 Відновлення потрапив у дослідження ІСАР Єднання «Дослідження ініціатив громадського сектору у сфері відновлення» як одна з перших ініціатив Київщини, що почала займатися прибиранням і відновленням щойно звільнених громад;
  • активісти Б50 у рамках співпраці з Агентами крові здавали кров в Інституті серця;
  • волонтери Б50 культурно відпочивали – оглянули у Скарбниці Національного музею історії України виставку «Miras/Спадщина», а також взяли участь у майстер-класі Ornek, створивши на папері персональні обереги з допомогою кримськотатарського орнаменту. А після всього цього влаштували пікнік на свіжому повітрі.

Для спільноти Б50 жовтень видався насиченим роботою і цікавими подіями, зрештою як і завжди. Далі – більше, працюймо!